Στις 8 μονάδες η διαφορά του με την Αχτσιόγλου, η οποία ωστόσο διατηρεί την πρωτιά στο ευρύτερο σώμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – Οριακά διψήφιο το ποσοστό Τσακαλώτου, «εξαφανίζονται» Παππάς και Τζουμάκας.

Δημοσκοπική ανατροπή επιτυγχάνει ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με το γκάλοπ της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega: Εξασφαλίζει ποσοστό 39% μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι «μάλλον» θα πάνε να ψηφίσουν στην εκλογή της Κυριακής, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου καταγράφεται στο 31%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι καταγράφονται σε χαμηλά ποσοστά – στο 13% ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στο 3% ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ο κ. Κασσελάκης εξασφαλίζει ένα μικρό προβάδισμα και ενόψει του δευτέρου γύρου, με 45% έναντι 44%, ενώ το 8%  αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει κανέναν από τους δύο. Σημειώνεται πάντως ότι η Έφη Αχτσιόγλου εξακολουθεί να έχει την «παράσταση νίκης»  – κάτι που μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη προέκυψε το τελευταίο 20ήμερο.

Μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, η κα Αχτσιόγλου έχει  τις περισσότερες θετικές γνώμες – 66% έναντι  62% του κ. Κασσελάκη, ενώ θεωρείται και «πιο ενωτική» με 35% έναντι 26% του κ. Κασσελάκη. Ωστόσο, ο  35χρονος προηγείται με μεγάλη διαφορά (14 και 11 μονάδων αντίστοιχα) στα κρίσιμα ερωτήματα – ποιος μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ποιος να κερδίσει στο μέλλον τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης προηγείται – αν και με μικρή διαφορά – στα συγκεκριμένα ερωτήματα, ακόμα και στο ευρύτερο σώμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Η εικόνα της κυβέρνησης

Η καταστροφική κακοκαιρία Daniel προκάλεσε σοβαρές ρωγμές στην εικόνα της κυβέρνησης, που έχει σε αυτή τη συγκυρία «εικόνα Τεμπών», με τις θετικές γνώμες να φτάνουν στο 32%. Παράληλα, η ακρίβεια θεωρείται πλέον ως το σημαντικότερο πρόβλημα από το 29% – έναντι 24%   τις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου. Παράλληλα, έχει πενταπλασιαστεί – από το 3% στο 15% – το ποσοστό εκείνων που μιλούν για ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-3
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-4
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-5
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-6
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-7
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-8
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-9
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-10
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-2
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-1

Πηγή: protothema.gr