Όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Εργασίας, όποιος παίρνει το κουπόνι μπορεί να στείλει το παιδί του σε όποιον βρεφονηπιακό σταθμό θέλει.

«Δίνουμε 97.000 κουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, επαναλαμβάνοντας πως είναι «20% περισσότερα από όσα δίναμε και έχουμε 6.000 ευρώ υψηλότερο εισοδηματικό όριο».

«Δύο του μηνός ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στο eetaa.gr. Tην Παρασκευή 12 Αυγούστου, κλείνουν οι αιτήσεις. Δίνουμε 97.000 κουπόνια», ανέφερε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι», σημειώνοντας ότι «μια μητέρα με δύο παιδιά μπορεί να έχει μέχρι 33.000 ευρώ για να πάρει κρατική επιδότηση. Πλέον μια οικογένεια μέσου εισοδήματος μπορεί να καλύπτεται όπως επίσης και μια γυναίκα η οποία δουλεύει στο Δημόσιο. Διορθώσαμε σε αυτή την αδικία».

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου πλέον «έχουμε ένα voucher κατά 10% υψηλότερο, γιατί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί -ιδιωτικοί ή δημοτικοί- πρέπει να αντεπεξέλθουν με κάποιο τρόπο στο υψηλό κόστος και να μπορέσουν να κρατήσουν το στελεχειακό τους προσωπικό», προσθέτοντας μάλιστα, ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλοί βρεφονηπιαγωγοί και βρεφοκόμοι ανά παιδί, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο «ενισχύεται η προσχολική ζωή για την οποία τόσο νοιαζόμαστε».

Και όπως διευκρίνισε, όποιος παίρνει το κουπόνι μπορεί να στείλει το παιδί του σε όποιον βρεφονηπιακό σταθμό θέλει.

Επίσης, η υφυπουργός Εργασίας τοποθετήθηκε και στα θέματα της επικαιρότητας με τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές με αφορμή το θέμα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο είναι «τελείως εκτός πραγματικότητας». Γιατί όπως είπε, «έχουμε μια δύσκολη κατάσταση για την οποία όμως ο πρωθυπουργός πήρε απόλυτα την ευθύνη. Δεν παίρνει μόνο την ευθύνη σε συμβολικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο, αλλά παίρνει την ευθύνη στην ουσία της».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «ο πρωθυπουργός πήρε απολύτως την ευθύνη. Είπε ότι ήταν ένα ουσιαστικό, πολιτικό, λάθος. Όπως πάντα, προέβη πολύ γρήγορα και με αμεσότητα στις δομικές αλλαγές για το πολιτικό αυτό λάθος» ενώ αναφερόμενη στην εκλογική περιφέρεια του Πειραιά που θα είναι υποψήφια στις ερχόμενες εκλογές, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι δειλά δειλά έχει ξεκινήσει την προεκλογική της καμπάνια.

Τέλος, σχολιάζοντας και τα αυξημένα περιστατικά έμφυλης βίας που καθημερινά γίνονται γνωστά, είπε «Είναι μια πραγματικότητα η οποία δυστυχώς δεν έχει ούτε ταξικό και εθνοτικό πρόσημο, δεν έχει μορφωτικό πρόσημο. Είναι μια οριζόντια πραγματικότητα και δυστυχώς μια πραγματικότητα στη Δυτική Ευρώπη», τονίζπντας πως υπάρχει ένα ζήτημα με το «τι κάνουμε με τα 44 συμβουλευτικά κέντρα με τους 19 ξενώνες φιλοξενίας, τι κάνουμε με το βοήθημα που δίνουμε στις γυναίκες και τα παιδιά τους όταν παίρνουν την γενναία απόφαση να φύγουν από το σπίτι τους και να πάνε σε έναν ξενώνα φιλοξενίας, τι κάνουμε με την τηλεφωνική γραμμή 15900, με το πώς το κράτος συνεπικουρεί και όλες τις προσπάθειες της κοινωνίας των πολιτών να βοηθήσουμε όλοι μαζί σε αυτό το πρόβλημα».

Πηγή: protothema.gr