Μήνυμα του Δημάρχου Καλαβρύτων για την 28η Οκτωβρίου

Στο μήνυμα του για την 28η Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος αναφέρει τα εξής: 

«Η Ελλάδα υποκλίνεται στο βροντερό ΟΧΙ του 1940. Και αποτείνει φόρο τιμής στους ήρωες, στους πρωτοπόρους, στους άκαμπτους υπερασπιστές της πατρίδας.

Το μήνυμα τους παραμένει λαμπρό. Μήνυμα ενότητας, ομοψυχίας, ευθύνης, περηφάνιας και πατριωτικής έξαρσης. Μήνυμα που μιλά στις ψυχές μας. 

Ειδικά για τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, τον τόπο όπου συντελέστηκε η μεγαλύτερη καταστροφή στην Ελλάδα της Κατοχής. Στον τόπο που έδειξε στην υφήλιο ότι οι αγώνες για την Ελευθερία δεν σταματούν πουθενά, με όποιο κόστος και με όποια συνέπεια. Και με μόνο στόχο τη δικαίωση.

Φέτος, ο Δήμος Καλαβρύτων, ύστερα από αίτημα διευθυντών των σχολικών μονάδων και του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, αναγκάστηκε να ματαιώσει την παρέλαση στην πόλη των Καλαβρύτων. Για λόγους υγειονομικούς. 

Όμως, αυτό δεν ματαιώνει σε τίποτα τη φόρτιση και το υψηλό νόημα της 28ης Οκτωβρίου στην περιοχή μας. Απεναντίας, το ενισχύει. 

Χρόνια πολλά σ’ όλους τους συνδημότες. Χρόνια πολλά στην πατρίδα μας, στη σημαία μας που κυματίζει σε κάθε γωνιά του Δήμου».