Στο πλαίσιο της νέας δραστηριότητας με τίτλο: «Τιμή και ευγνωμοσύνη στους μεγάλους ευεργέτες της εκκλησίας και του τόπου μας».

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, εγκαινιάζει μία νέα δραστηριότητα, με τίτλο: «Τιμή και ευγνωμοσύνη στους μεγάλους ευεργέτες της εκκλησίας και του τόπου μας».

Μέσω της εν θέματι δραστηριότητας σκοπούμε στην απότιση του οφειλομένου φόρου τιμής στη μνήμη των Ευεργετών της Εκκλησίας και του τόπου μας, καθώς και ορισμένων άλλων εξεχουσών προσωπικοτήτων, οι οποίες μέσω της προσφοράς τους αναδείχθηκαν σε άξια τέκνα της ιδιαίτερης πατρίδας τους, αποκτώντας ταυτόχρονα πανελλήνια ή και διεθνή ακτινοβολία. Επιπλέον, όμως, επειδή η υπεραξία της ευεργεσίας έγκειται κυρίως στην παροχή κοινωνικών προτύπων, επιθυμούμε, μέσω της προβολής των υψηλού ηθικού διαμετρήματος μορφών αυτών, να εμφυσήσουμε στον θεόλεκτο λαό της Επαρχίας μας, και ιδιαίτερα στους νέους, τις αξίες της ευποιίας, της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της έμπρακτης συνεισφοράς και της συλλογικότητας.

Ως εκ τούτου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως πενήντα ετών από την κοίμηση του Φιλίππου Άγριου, Ευεργέτη του Ιδρύματος Αρωγής και Αγωγής Καλαβρύτων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, σας προσκαλούμε το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022 στην έναρξη των εκδηλώσεων, κατά την οποία θα τελεσθεί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, Αρχιερατικό Μνημόσυνο εις μνήμην του μακαριστού Φιλίππου Άγριου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο (10:00 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του βίου και του έργου του ενδόξου τέκνου της επαρχίας των Καλαβρύτων από την εγγονή αυτού, Ερίτιμο κ. Έλση Ντολιοπούλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου και εν συνεχεία (10:30 – 11:15 π.μ.) θα προσφερθούν καφές και κεράσματα στο Ξενοδοχείο Canyon στα Καλάβρυτα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως