Αγαπητοί φίλοι,

επειδή η μεγάλη φτώχεια θέλει τραγούδι και

καλοπέραση δίνουμε μελωδικό ραντεβού την

ΔΕΥΤΕΡΑ  20 ΙΟΥΝΙΟΥ στις  8.30 το βράδυ

στον  Πολιτιστικό χώρο ΔΡΟΣΙΝΗ, οδός Δροσίνη 11

στην Νέα Χαλκηδόνα για μια μοναδική συναυλία.

          Αφιέρωμα στο Σμυρναίικο τραγούδι.

Σμύρνη, Μούσα μου!

  • Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ με την ορχήστρα του
  • μαζί του η  ΣΟΦΙΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ

Φιλική Συμμετοχή

  • ΧΡΟΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
  • ΝΑΝΤΙΑΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
  • ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
  • ΜΑΡΙΩ
  • ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ

     ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

&

Μην ξεχνάτε να σερφάρετε στην αιρετική ιστοσελίδα:

www.mousapolytropos.gr

Μοναδικό εμβόλιο 

κατά του ραγιαδισμού!

 

«Σμύρνη, Μούσα μου!». Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, στον Πολυχώρο Δροσίνη, στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, (Οδός Δροσίνη 11) το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και ο δήμος διοργανώνουν μεγάλη συναυλία για τα 100 χρόνια από την Μικρασιτική Καταστροφή, με δωρεάν είσοδο.

Από τότε μέχρι σήμερα το σμυρναίικο τραγούδι γονιμοποιεί πολύτροπα τον λαϊκό μελωδικό πολιτισμό. Τραγούδια αγαπημένα θα ερμηνεύσει ο Μπάμπης Τσέρτος με την ορχήστρα του και τη Σοφία Μέρμηγκα. Φιλική συμμετοχή από τους δημοφιλείς ερμηνευτές Χρόνη Αμανατίδη, Νάντια και Νίκο Καραγιάννη, Γιάννη Λεμπέση, Μαριώ και τον Κώστα Κόνδρα.

Ομιλίες στην έναρξη της εκδήλωσης θα εκφωνήσουν η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και του Μορφωτικού της Ιδρύματος, ο Γιάννης Βούρος, δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος, ο Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης, συγγραφέας-δημοσιογράφος, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ: «Η Σμύρνη είναι το πολύστροφο χωνευτήρι των λαών και των πολιτισμών. Η κοσμοπολίτικη κυψέλη, όπου άλλοτε σμίγουν και άλλοτε συγκρούονται η Ανατολή με την Δύση, μελωδίες και ρυθμοί, η πρόοδος με την συντήρηση, η κίνηση με την νωχέλεια, η ευφυία με τις μικρότητες των συνοίκων λαών, μα πάντα το τρένο προχωρά μπροστά. Η Σμύρνη είναι πολυεθνική γιορτή, για αυτό κρατάει τόσο λίγο… Η Σμύρνη είναι τ’ απάνθισμα της αντοχής, του μόχθου, της δημιουργίας και της αναγέννησης».

Για την πρόσβαση στον χώρο της εκδήλωσης: Από την πλατεία Βάθη, το λεωφορείο Γ-10 Ανάκασα-‘Αγιοι Ανάργυροι, αποβίβαση στην στάση Νάξου ή με το μετρό Πειραιάς-Κηφισιάς, στάση ‘Αγιος Ελευθέριος και πεζοπορία 800 μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ