Προ ημερών όταν επιλύθηκε το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από Μπόσι προς Καλάβρυτα κατόπιν της επικοινωνίας που είχαμε με τον κ. Νίκο Μαγκαφά αρμόδιο για θέματα παιδείας του δήμου άφηνε ανοικτό το θέμα της βελτίωσης του δρόμου Μπόσι έως το Νεοχώρι Καλαβρύτων (6.5 χιλ. χωματόδρομου) .και ότι γίνονται προσπάθειες ένταξης του έργου σε χρηματοδικό πρόγραμμα από την Περιφέρεια.

Συντάχθηκε Τεχνική έκθεση από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου , ύστερα από επίσκεψη του ίδιου με τους μηχανικούς και εκτιμήθηκε το κόστος κατασκευής στο ποσό των 600.000€ και υποβλήθηκε στη Περιφέρεια …….

“Στο αίτημα του Δήμου ο κ. Κατσιφάρας ανταποκρίθηκε άμεσα ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση  για την οριστική λύση (ασφαλτόστρωσης) του δρόμου Μπόσι έως το Νεοχώρι Καλαβρύτων” (6.5 χιλ. χωματόδρομου)

Το ποσό ύψους 600.000 ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον δρόμο προς το Μπόσι Καλαβρύτων ώστε άμεσα να δρομολογηθεί το έργο, από τον οικισμό Μπόσι έως το Νεοχώρι Καλαβρύτων,

Η Εκτελεστική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση του έργου βελτίωσης της βατότητας του δρόμου από τον οικισμό Μπόσι έως το Νεοχώρι Καλαβρύτων, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ. Το έργο αφορά, μεταξύ άλλων, στην ασφαλτόστρωση όλης της διαδρομής σε μήκος 6,5 χιλιομέτρων καθώς και άλλα έργα που αφορούν στην σταθεροποίηση του δρόμου, την αποτροπή πρόκλησης ζημιών από όμβρια ή επιφανειακά ύδατα κ.α.

Το απόγευμα της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου 2018 η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ενέκρινε την πρόταση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.