«Ο Ανδρέας Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας» τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, για την συμπλήρωση 26 χρόνων από το θάνατο του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου.

Όπως σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου σε μια περίοδο παγκόσμιων ανακατατάξεων κατάφερε με τη διεθνή ακτινοβολία του να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για την ειρήνη και τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Ο ελληνικός λαός ακόμη και σήμερα βλέπει πόσο σημαντικές ήταν οι πολιτικές προτεραιότητες, που έθεσε το ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας κρατά όρθια την ελληνική κοινωνία και ιδίως τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, στην περίοδο της πανδημίας. Η εθνική συμφιλίωση έχει ως αποτέλεσμα οι νέες γενιές, παρά τις δυσκολίες, να μεγαλώνουν σε ένα σταθερό περιβάλλον ώριμης δημοκρατίας, χωρίς διακρίσεις και πάθη του παρελθόντος. Η ανοδική κοινωνική κινητικότητα και η μείωση των ανισοτήτων δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για περισσότερες ευκαιρίες στους μη προνομιούχους και μια εύρωστη μεσαία τάξη. Μετά την εθνική τραγωδία της Κύπρου και τις ανοιχτές πληγές που άφησε ο Αττίλας, ο Ανδρέας Παπανδρέου άσκησε μια πραγματικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Άνοιξε τον δρόμο για την ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας. Την ακηδεμόνευτη Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες. Την Ελλάδα που οικοδομεί ισότιμες συμμαχίες. Εικοσιέξι χρόνια από τον θάνατο του ανεπανάληπτου ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης, το μοναδικό του αποτύπωμα παραμένει ανεξίτηλο. Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά μου, που στις 6 Ιουλίου παρουσία εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών τιμάμε τον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ εγκαινιάζοντας το Αμφιθέατρο, που θα φέρει το όνομα του, στο κεντρικό κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο».

Περισσότερα ΕΔΩ

Eπίσης, τη μνήμη του ιδρυτή μας τίμησε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος άφησε σήμερα ένα λουλούδι στο μνήμα του. Όπως δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έδωσαν ουσιαστική υπόσταση και περιεχόμενο στη Μεταπολίτευση. Με την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, το ΕΣΥ, τη μείωση των ανισοτήτων, την εθνική συμφιλίωση, τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου. Αυτή η ανεπανάληπτη κληρονομιά καθοδηγεί κάθε μας προσπάθεια για μια Ελλάδα δικαιοσύνης και ελπίδας».

Εκλογές: Η Κυβέρνηση απέτυχε, η σταθερότητα απαιτεί σοβαρότητα
Η επιλογή του Πρωθυπουργού και των υπουργών του να ανοιγοκλείνουν το σενάριο πρόωρων εκλογών ανάλογα με τα μικροκομματικά συμφέροντα της ΝΔ, όχι μόνο στερεί από την Κυβέρνηση πολιτική αξιοπιστία και συνέπεια, αλλά διαρκώς αποδεικνύει και την απόσταση που την χωρίζει από τους πολίτες οι οποίοι δοκιμάζονται καθημερινά. Προκειμένου μάλιστα να απεκδυθεί των ευθυνών του, ο Πρωθυπουργός δεν διστάζει να ρίχνει στην αντιπολίτευση το βάρος των δικών του πολιτικών επιλογών. Όσο όμως, τα κυβερνητικά στελέχη σχεδιάζουν τι θα κάνουν με τις εκλογές, τα προβλήματα στην κοινωνία γιγαντώνονται και οι πολίτες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στενάζουν. Είναι σαφές πια, ότι η Κυβέρνηση που έχει επιλέξει να τηρεί στάση αδιαφορίας απέναντι σε κάθε μεγάλο κοινωνικό θέμα που έχει η χώρα, όπως η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση, και ο πληθωρισμός, έχει αποτύχει. Με την χώρα να οδεύει ολοταχώς προς συνθήκες αστάθειας, οι εκλογές πρέπει να γίνουν. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, απέναντι στις δύο αποτυχημένες πολιτικές επιλογές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοδοξεί να γίνει ένας τρίτος αξιόπιστος, εναλλακτικός πόλος, δίνοντας στη συζήτηση αξιακά και προγραμματικά χαρακτηριστικά, κι όχι προσχηματικά. Κι αυτό γιατί η εναλλαγή στην κυβέρνηση με τυπικούς όρους δεν είναι αρκετή, χρειάζεται η αλλαγή του πολιτικού πλαισίου.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ακρίβεια: Η Κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα και να ελέγξει την αγορά
Να κωφεύει προκλητικά στις ρεαλιστικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για ουσιαστική στήριξη των πολιτών που πλήττονται σημαντικά από την ακρίβεια, συνεχίζει η Κυβέρνηση της ΝΔ. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η καθυστέρηση επιβολής πλαφόν στην λιανική τιμή ρεύματος, ένα μέτρο που περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στόχο έχει την αναχαίτιση της ενεργειακής ακρίβειας. Παράλληλα, αν η Κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε στην μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, σε συνδυασμό όμως με αυστηρούς ελέγχους στην αγορά για αισχροκέρδεια, ώστε να μην υπάρχει η απόκλιση που παρατηρείται από το ένα βενζινάδικο στο άλλο, το πρόβλημα δεν θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Τέλος, το επίδομα που ανακοινώθηκε για τα καύσιμα αν και ανακουφιστικό για πολλούς συμπολίτες μας, δεν αποτελεί λύση καθώς η τιμή της βενζίνης αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.

Περισσότερα ΕΔΩ

Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατά της ακρίβειας. Χθες, Τετάρτη 22 Ιουνίου, κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του Κινήματος, επισκέφθηκαν τη λαϊκή αγορά της οδού Πανδώρου, στα Κάτω Πετράλωνα.