Σε απάντηση του πρόσφατου άρθρου του Β. Αποστολόπουλου, “Πως φτάσαμε στην… “πανταχούσα” του Μαρτίου 2020″

Νέα επιστολή, απάντηση στο από 16-11-2020 άρθρο του Β. Αποστολόπουλου, με τίτλο: “Πως φτάσαμε στην… “πανταχούσα” του Μαρτίου 2020” διαβάστε το εδώ,  έστειλε ο συμπατριώτης μας Ανδρέας Φούρας.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Φούρα και το σχόλιο του Β. Αποστολόπουλου:

Αγαπητέ Βασίλη,

Δεν σκοπεύω να αναλωθώ σε άγονη αντιπαράθεση μαζί σου, αφού το μπλοκ που διαχειρίζεσαι έχει κάνει κεντρικό σκοπό της λειτουργίας του, την ευ όλης της ύλης αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο Α. Παπαδόπουλο.

Δική σου απόφαση δεν μου πέφτει λόγος.

Σήμερα όμως σε άρθρο σου (σ.σ. εννοεί το άρθρο με τίτλο: “Πως φτάσαμε στην… “πανταχούσα” του Μαρτίου 2020″) αναφέρεσαι σε εμένα προκειμένου να αποδείξεις πως κακώς είπα ότι ο Δήμος Καλαβρύτων βρήκε επί Δημαρχίας Παπαδόπουλου ολόκληρο βουνό μπροστά του, αναφερόμενος στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Μαρτίου 2020, με την οποία κρίνετο μη νόμιμος ο διαγωνισμός για την προμήθεια των μηχανημάτων για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Αυτή η απόφαση ήταν βουνό, αυτή έπρεπε να ανατραπεί, αυτή την μάχη έδωσε ο Παπαδόπουλος, μάχη που κερδήθηκε με συντονισμένες ενέργειές του και προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και προς την Κυβέρνηση, με την κατάλληλη νομική και πολιτική υποστήριξη που επέτυχε.

Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα εσύ, ενώ στο προηγούμενο άρθρο σου εξαφάνισες τον Δήμαρχο τώρα ανακαλύπτεις ολιγωρίες του.

Ότι τάχα αδράνησε ο δήμαρχος πριν τον Μάρτη του 2020 γιατί ήταν ελλιπής ο φάκελος, ότι δύο φορές το Ε.Σ. ζήτησε την συμπλήρωσή του παραθέτοντας μάλιστα και τα σχετικά έγγραφα.

Αν δεν είχες τα έγγραφα θα πίστευα πως είσαι θύμα πληροφοριών που σου έρχονται από περίεργες
πηγές.

Επειδή όμως τα έχεις και γράμματα ξέρεις, τα λάθη σου είναι ασυγχώρητα.

Από τα έγγραφα αυτά αποδεικνύεται πανηγυρικά πως

    • ο διαγωνισμός έγινε από την Περιφέρεια
    • ο φάκελος συμπληρώθηκε από την Περιφέρεια
    • και οι ελλείψεις και οι συμπληρώσεις ήταν ευθύνη και υποχρέωση της περιφέρειας και
    • το πιο σημαντικό η αρνητική απόφαση του Ε. Σ. καμιά σχέση δεν είχαν με παραλήψεις του φακέλου και αυτό το αγνοείς συνειδητά προκειμένου να χρεώσεις στον Παπαδόπουλο ευθύνες που δεν έχει.

Συμπέρασμα έχω δίκαιο στην βεβαιότητά μου ότι ο Παπαδόπουλος έκαμε όλα όσα απαιτούσαν οι συνθήκες που βρήκε, με αποτέλεσμα τα μηχανήματα σήμερα να είναι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Υ.Γ Όσα έγραψα αποτελούν και δικό μου βίωμα μιας και ως άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου Καλαβρύτων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821, ζω τις δυσκολίες τα άγχη και τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής εκ του σύνεγκυς και επίσης ότι δεν χρειάζεται να επικαλεστώ κανόνες
δεοντολογίας για την ανάρτηση της παρούσας στο μπλοκ Καλάβρυτα Νετ.

Ευχαριστώ

Ανδρέας Φούρας.