Οι νεοφιλελεύθερες-αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, βυθίζουν την κοινωνία στο βούρκο της ανέχειας. Η κοινωνική εξαθλίωση απαιτεί αγωνιστική απάντηση. Ήρθε η ώρα να ορθώσουμε ανάστημα μας πολιτικές που μάς στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και το όνειρο. Η νέα γενιά οφείλουμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε παραδομένοι στην απάθεια όπως θέλουν να παρουσιάζουν τα συστημικά μέσα.
Αντιδρούμε μαζικά στις αντιλαϊκές πολίτικες, στον νόμο Χατζηδάκη της αποδιάρθρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων ,της κατάργησης του 8ωρου, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Δεν ανεχόμαστε άλλο την τεράστια ακρίβεια με τα συνεχή ρεκόρ πληθωρισμού. Οι τιμές βαίνουν διαρκώς αυξανόμενες και τα καρτέλ ανενόχλητα οδηγούν την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην εξαθλίωση.
Το ασφυκτικό αυτό περιβάλλον για όλους τους εργαζομένους όσο δεν αφήνει περιθώρια διαφυγής τόσο απαιτεί αγωνιστική απάντηση. Με παρακαταθήκη τις πετυχημένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων της e-food και της Cosco, καλούμε την κοινωνία στις 9 Νοεμβρίου να βροντοφωνάξει ΄΄Δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής΄΄. Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές και το μέλλον μας. Ο αγώνας για αυτό που φαντάζει σήμερα αδύνατο είναι πιο αναγκαίος από πότε για να πολεμήσουμε κόντρα στο αδιανόητο που ζούμε καθημερινά !
Διεκδικούμε :
• Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη
• Αύξηση του κατώτατου μισθού
• Μείωση του εργάσιμου χρόνου σε 7 ώρες την ημέρα/ 5 φορές την εβδομάδα
• Όχι στην Ιδιωτικοποίηση δημόσιων φορέων / Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ
• Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
• Πλαφόν στις τιμές του ρεύματος
• Στήριξη της Επιθεώρησης Εργασίας
Στηρίζουμε την Γενική Απεργία ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ
Καλούμε στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα
Όλες και Όλοι την Τετάρτη 9/11 στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας