Στις 13 Οκτωβρίου 2022, ξεκινάει ο νέος εμπλουτισμένος κύκλος σεμιναρίων και εξετάσεων πιστοποίησης σχεδιαστών παθητικών κτιρίων για το β’ εξάμηνο του 2022. Ο νέος κύκλος σεμιναρίων έχει μεγαλύτερη διάρκεια, βελτιωμένη ύλη και περισσότερους εκπαιδευτές ενώ περιλαμβάνει και πρακτική εξάσκηση, εργασίες στο σπίτι και επίσκεψη σε εργοτάξια.

Δηλώστε εδώ συμμετοχή εξοφλώντας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και εξασφαλίστε έκπτωση 15%.

 Οι προπτυχιακοί φοιτητές με Φοιτητική συνδρομή στο ΕΙΠΑΚ έχουν έκπτωση 50%.

Δώρο μία ετήσια συνδρομή μέλους basic, για τους επιτυχόντες των εξετάσεων. 

Κάντε κλικ και εξασφαλίστε εγκαίρως την θέση σας καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Πρόγραμμα:

10PHO: 13-16 Οκτωβρίου

11PHDC: 20 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου

12PHPP: 10-20 Νοεμβρίου

13PHex: 26-27 Νοεμβρίου

Εξετάσεις: 4 Δεκεμβρίου (10:00 π.μ.)

Ώρες διδασκαλίας:

Καθημερινές: 16:00-21:00 (5 ώρες)

Σαββατοκύριακα: 9:00-14:00 & 15:00-20:00 (10 ώρες με διάλειμμα μίας ώρας στις 14:00)

Αναλυτικά το περιεχόμενο των σεμιναρίων:

10PHO: Βασικές Αρχές Σχεδιασμού κτιρίων υψηλής ενεργειακής απόδοσης (PassiveHouse Overview) | Διάρκεια: 20 ώρες

Περιλαμβάνει τα βασικότερα στοιχεία θεωρίας σχεδιασμού Παθητικών Κτιρίων. Δίνεται έμφαση στο θεωρητικό κομμάτι και σε έννοιες της φυσικής κτιρίου, που είναι απαραίτητες για το σεμινάριο σχεδιασμού και κατασκευής (11PHDC). Αναλύονται η φιλοσοφία σχεδιασμού κτιρίων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, η εξέλιξη στο χρόνο και η σημερινή μορφή σχεδιασμού και κατασκευής. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις 5 βασικές αρχές του σχεδιασμού Παθητικών Κτιρίων, καθώς και στη μεθοδολογία υπολογισμών με το εργαλείο PHPP, τα οποία θα αναλυθούν και στα σεμινάρια 11PHDC και 12PHPP.

11PHDC: Σχεδιασμός και Κατασκευή Παθητικών Κτιρίων (PassiveHouse Design & Construction) | Διάρκεια: 60 ώρες

Περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες σχεδιασμού και κατασκευής για νεόδμητα και υφιστάμενα κτίρια. Αναλύονται διεξοδικά οι 5 βασικές αρχές του Παθητικού Κτιρίου και ο τρόπος εφαρμογής τους, καθώς και η βελτιστοποίηση σχεδιασμού των μηχανολογικών συστημάτων. Παράλληλα, η θεωρητική γνώση συνδυάζεται και με πρακτική εφαρμογή στο εργοτάξιο (π.χ. τοποθέτηση κουφωμάτων), εφόσον υπάρχει προσβάσιμο Παθητικό Κτίριο υπό κατασκευή την περίοδο του σεμιναρίου.

12PHPP: Μοντελοποίηση Παθητικών Κτιρίων με το υπολογιστικό εργαλείο PHPP και DesignPH | Διάρκεια: 35 ώρες

Περιλαμβάνει όλη τη θεωρητική γνώση ως προς τη χρήση των λογισμικών PHPP και DesignPH, καθώς και ένα απτό παράδειγμα σχεδιασμού ενός κτιρίου από την αρχή μέχρι το τέλος. Η υπολογιστική μέθοδος και τα λογισμικά μοντελοποίησης, που έχουν δημιουργηθεί και δοκιμαστεί παγκοσμίως από το 1990, αποτελούν τη ναυαρχίδα του προτύπου Παθητικού Κτιρίου, διότι μέσω των συγκεκριμένων λογισμικών έχει ελαχιστοποιηθεί το performance gap μεταξύ σχεδιασμού και υλοποίησης.

Το PHPP είναι αναγνωρισμένο ως ένα από τα κορυφαία εργαλεία ενεργειακού ισοζυγίου κτιρίων γενικότερα, ανεξαρτήτως της πιστοποίησης τους ως Παθητικά.

13PHEx: Ασκήσεις – Τεστ – Προετοιμασία για Εξέταση PH Designer | Διάρκεια: 15 ώρες

Περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εξέταση Σχεδιαστή/Συμβούλου Παθητικών Κτιρίων. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα λυθούν ασκήσεις και παλαιότερα θέματα και θα δοθεί απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό για τις εξετάσεις. Το συγκεκριμένο σεμινάριο κρίνεται απαραίτητο για όποιον/α θέλει να πιστοποιηθεί ως Σχεδιαστής/Σύμβουλος Παθητικών Κτιρίων μέσω εξετάσεων.

Επιπλέον πληροφορίες:

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν μέσω τηλεδιάσκεψης με την επαγγελματική πλατφόρμα Webinar Zoom.

Η επίσημη γραπτή εξέταση, η οποία διέπεται από συγκεκριμένο κανονισμό και με προκαθορισμένη ύλη είναι διάρκειας 3 ωρών και 30 λεπτών και θεωρείται επιτυχής, όταν ο υποψήφιος καλύπτει τουλάχιστον το 50% των πόντων της βαθμολογίας. Η εξέταση θα γίνει online μέσω της πλατφόρμας Moodle.

Οι επιτυχόντες θα λάβουν πιστοποιητικό από το Γερμανικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου και θα καταχωρηθούν στην παγκόσμια βάση δεδομένων για 5 χρόνια. Επιπλέον, θα λάβουν δωρεάν μία ετήσια basic συνδρομή μέλους στο ΕΙΠΑΚ.

Σεμινάρια και Εξέταση θα διεξαχθούν υπό την εποπτεία του ΕΙΠΑΚ.

Οι θέσεις στα σεμινάρια είναι περιορισμένες στις 30 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός των 10 συμμετοχών.

Για την εγγραφή σας στα σεμινάρια και την εξέταση, παρακαλούμε επιλέξτε τις αντίστοιχες υπηρεσίες και προχωρήστε στην πληρωμή για την εξασφάλιση της θέσης σας: https://eipak.org/product/designerseminars

Βρείτε εδώ πληροφορίες για όλα τα σεμινάρια του ΕΙΠΑΚ και τις κατηγορίες επαγγελματιών στις οποίες απευθύνονται.