Ο Δήμαρχος Θέρμου Αιτωλ/νιας Σπύρος Κωνσταντάρας έθεσε υποψηφιότητα έναντι του Θανάση Παπαδόπουλου και δεν αποφεύχθηκαν τελικά οι κάλπες στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδος για την ανάδειξη του προεδρείου.

Τελικά, ο Θανάσης Παπαδόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Θεόδωρος Μπαρής.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Θέρμου Αιτωλ/νιας Σπύρος Κωνσταντάρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ο στόχος της εκλογής αναλογικού προεδρείου  κατά την σημερινή συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας  δεν επιτεύχθηκε λόγω της απόλυτης άρνησης της πλειοψηφούσης παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» που απέρριψε τις προτάσεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης . 

Χάθηκε η ευκαιρία  για την χάραξη μιας ενιαίας γραμμής  από τους Δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας  για τα ανοιχτά μέτωπα της Αυτοδιοίκησης, σε επίπεδο Περιφέρειας . Δυστυχώς το  «πολιτικό χθες» δεν μπορεί να αντιληφθεί , ότι τα προβλήματα των δήμων απαιτούν  ενιαία αντιμετώπιση , σύνθεση απόψεων και συλλογική δουλειά . 

Ως επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή» μαζί με τους συνεργάτες μου  , θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αναβάθμιση της λειτουργίας των ΟΤΑ  σε όλα τα επίπεδα για μια Αυτοδιοίκηση θέσεων και όχι νομής και διανομής αξιωμάτων . 

Σπυρίδων Κωνσταντάρας 

Δήμαρχος Θέρμου Αιτωλ/νιας 

πηγή:patrastimes.gr