Λύση στο θέμα του προσωπικού γιατρού. Θα συμπεριληφθούν και οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαβρύτων 

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων αναφέρει:

“Σε επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη και του γενικού γραμματέα Α/θμιας Υγείας, υπήρξε διαβεβαίωση πως τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη των γιατρών του Νοσοκομείου Καλαβρύτων στο θεσμό του προσωπικού γιατρού, καθώς αυτό δεν είχε προβλεφθεί αρχικά και οι κάτοικοι του Δήμου Καλαβρύτων είχαν μόνο την επιλογή των γιατρών του ΚΥ Κλειτορίας.

Ήδη από τον περασμένο Μάιο το νοσοκομείο Καλαβρύτων ενημέρωσε εγγράφως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ., ότι το σύστημα παραπομπών μέσω του προσωπικού γιατρού με τη συμμετοχή μόνο των γιατρών του ΚΥ Κλειτορίας, είναι αδύνατο να λειτουργήσει και θα δημιουργήσει ανυπέρβλητη ταλαιπωρία στους πολίτες/ασθενείς της περιοχής μας.

Ακολούθησε συνάντηση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου κας Ιωάννας Σφυρή και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα Υγείας του Δήμου Καλαβρύτων κου Θεόδωρου Χαμακιώτη του Στεφάνου με τον Υπουργό Υγείας κο Θάνο Πλεύρη όπου τέθηκε το θέμα και ζητήθηκε η επίλυσή του.

Σημαντική η συμβολή της κας Χριστίνας Αλεξοπούλου, Βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Επίσης για τη σοβαρότητα του ζητήματος έγινε ενημέρωση από τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. κο Γιάννη Καρβέλη και την Διοικήτρια του Νοσοκομείου στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα κατά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων.”