Η άρνηση του γιατρού θα μπορούσε να είχε τραγικά αποτελέσματα για το παιδί, καθώς όπως καταγγέλεται θα μπορούσε να είχε υποστεί σηψαιμία.

Ενορκη Διοικητική Εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για χειρουργό που αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη ασθενή εν ώρα εφημερίας, έστω κι αν όχι μία αλλά τρεις φορές οι παθολόγοι είχαν παραπέμψει το περιστατικό σ’ αυτόν, στη Χειρουργική Κλινική.

Οπως απεδείχθη, είχαν δίκιο, αφού όταν οι συνοδοί του αγανακτισμένοι έφυγαν από το Νοσοκομείο και μετέφεραν το κοριτσάκι στο Ιδιωτικό Κέντρο «Λητώ», στην Αθήνα, διαπιστώθηκε ότι είχε έντονο πρόβλημα σκωληκοειδίτιδας και μάλιστα αν αργούσαν θα μπορούσε να είχε υποστεί και σηψαιμία.Την ΕΔΕ έχει αναλάβει προσωπικά ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ Ανδρέας Μαζαράκης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Φαίνεται πως στο Νοσοκομείο υπάρχει εδώ και καιρό μία ακατανόητη «κόντρα» μεταξύ παθολόγων και χειρουργών!

Η καταγγελία ανέφερε πως ο εφημερεύων χειρουργός αρνείτο να εξετάσει το παιδί προκειμένου να μην κάνει ο ίδιος την «λάντζα» (να λάβει αίμα από το κορίτσι, να κάνει μετρήσεις κ.λπ.). Ομως αυτή η κόντρα και η άρνηση του γιατρού θα μπορούσε να είχε τραγικά αποτελέσματα για το παιδί!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής έχει ήδη ενημερώσει τη διοίκηση, δίνοντας τη δική του άποψη για το συμβάν.Και ο ίδιος πάντως ζητά να λάμψει η αλήθεια.

Θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» υπήρξε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία της καταγγέλλουσας συνοδού της ανήλικης – η οποία τυγχάνει και νοσηλεύτρια – με τον διοικητή Δημήτρη Μπάκο.

Πηγή:pelop.gr