Ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα στους αποφοιτήσαντας, τους οποίους από την αρχή της φοιτήσεώς τους η τοπική Εκκλησία περιέβαλε με αγάπη και πνευματικό ενδιαφέρον.

Μετά από ευγενική πρόσκληση του Ταξιάρχου, Διοικητού του ΚΕΤΧ Πατρών, κ. Ευαγγέλου Τούντα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος παρέστη στην τελετή αποφοίτησης των Μ. Λοχίων, τάξεως 2023 ΣΜΥ, στο ΚΕΤΧ Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα στους αποφοιτήσαντας, τους οποίους από την αρχή της φοιτήσεώς τους η τοπική Εκκλησία περιέβαλε με αγάπη και πνευματικό ενδιαφέρον. Εκκλησιάζοντο στον Άγιο Ανδρέα, και ετοιμάστηκαν πνευματικά και πολλοί εξ’ αυτών εκοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που ετελέσθη στον Ναό του Πολιούχου των Πατρών, κατά την διάρκεια των ιερών Πρωτοκλητείων.

Ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τους αποφοιτήσαντας στον Ιερό Ναό του Πολιούχου και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στις τελετές κατά την πανέορτον μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Διοικητή του ΚΕΤΧ, Ταξίαρχον κ. Ευάγγελον Τούνταν, διότι αυτός ενέπνευσε τους νέους αυτούς, ώστε να έχουν ζώσαν σχέση με την Εκκλησία.

O Μητροπολίτης Πατρών στην τελετή αποφοίτησης των Μ. Λοχίων Τάξεως 2023 ΣΜΥ - ΦΩΤΟ

Επίσης τους μίλησε για τους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων Αξιωματικών και Στρατιωτών που έπεσαν, από της αρχής και μέχρι των εσχάτων αγωνισθέντες υπέρ πίστεως και πατρίδος και ευχήθηκε να υπάρχη στην καρδιά τους η ίδια φλόγα για τα ιερά και τα όσια του Γένους .

Ο Αρχηγός της τάξεως των αποφοιτησάντων προσέφερε αναμνηστικό στον Σεβασμιώτατο εξ’ ονόματος όλων των Μ. Λοχίων (Τ.Χ.) 2023 ΣΜΥ, ενώ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους από μιάν ιερά εικόνα και ευχήθηκε τα δέοντα διά την περαιτέρω πρόοδο και κατά Θεόν ευτυχία στη ζωή τους.

Πηγή: pelop.gr