Την πεποίθησή του πως το 2023 θα είναι μία χρονιά κατά την οποία θα επιβεβαιωθεί η σχέση εμπιστοσύνης της παράταξης της ΝΔ με τον ελληνικό λαό, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΔΗΜΤΟ Ναυπακτίας, που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο το μεσημέρι της Κυριακής, 5 Φεβρουαρίου 2023.

Ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε ότι η σχέση αυτή στηρίζεται στην πατριωτική ευθύνη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την ατομική και συλλογική προκοπή, αλλά και στο κοινό όραμα για μία χώρα ισχυρή και θωρακισμένη, οικονομικά και αμυντικά.

«Γιατί μόνο η ασφάλεια των συνόρων μας και η ανάπτυξη της οικονομίας μας μπορούν να εγγυηθούν την ευημερία του λαού μας. Μπορούν να εγγυηθούν ότι οι νέοι θα έχουν πρόσβαση σε δημόσια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, σε δημόσια πανεπιστήμια που θα αποτελούν κυψέλες γνώσης και καινοτομίας και όχι φωλιές κατάληψης και ανομίας. Αλλά και στην συνέχεια ότι θα έχουν ίσες ευκαιρίες για να βρουν σταθερή εργασία με καλούς μισθούς.

Θα έχουν δίπλα τους ένα κράτος που θα μπορεί να στηρίξει τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα και δεν θα τους βάζει συνεχώς εμπόδια» τόνισε μεταξύ άλλων.

Επίσης, ο Υφυπουργός επεσήμανε ότι οι πολίτες θα συγκρίνουν πράξεις και δεδομένα μεταξύ της παρούσας διακυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα πέσουν στην «λάσπη και την τοξικότητα που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγει την σύγκριση».

Αναφερόμενος στα ζητήματα του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του δικού του χαρτοφυλακίου, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε πως η Ελλάδα μεγάλωσε μέσα από τις συμφωνίες για την ΑΟΖ και η εθνική ισχύς ενισχύθηκε, με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε ένα δυναμικό brand.

«Χάρη στην πολιτική μας, η Ελλάδα είναι ήδη δυνατή και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο στα αμέσως επόμενα χρόνια. Και στην ήπια ισχύ δουλέψαμε σκληρά. Μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα, μιας και εντάσσεται στο πεδίο των Υπουργικών μου καθηκόντων. Ξεκινήσαμε την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού μας για την Δημόσια Διπλωματία αξιοποιώντας:

– το ήδη μεγάλο πολιτισμικό βάρος της Ελλάδας στον κόσμο

– τα νέα ψηφιακά εργαλεία που μας βοήθησαν να μετασχηματίσουμε τις 130  διπλωματικές μας αρχές ανά τον κόσμο.

– την δύναμη της Ορθόδοξης Εκκλησίας

– και την απέραντη ισχύ των ομογενών μας που βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο

και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της πατρίδας μας» σημείωσε.

Επίσης, μιλώντας σε σχέση με τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε ότι «δεν μας παρασύρουν οι ρητορικές αντιπαραθέσεις. Όμως, δεν θα επιτρέψουμε σε καμία χώρα να μας προσβάλλει με ανυπόστατα  σενάρια και ψευδείς ειδήσεις. Και όταν λέμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε και πως θα αποτρέψουμε κάθε επιβουλή της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων το εννοούμε.  Το να μιλάς ή να φωνάζεις χωρίς να προετοιμάζεσαι δεν αποτελεί στρατηγική.  Αποτρεπτική στρατηγική είναι η διπλωματική και αμυντική ενίσχυση της πατρίδας μας.  Είναι τα Rafale, οι Belharra, οι συμμαχίες και οι αμυντικές συμφωνίες», είπε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κατσανιώτης θύμισε ότι ξεκίνησε την πορεία του στην πολιτική, διεκδικώντας το 2014 την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, κάτι που έγινε πράξη το 2019 χάρη σε έναν Αιτωλοακαρνάνα, τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

«Προσωπικά, τον αισθάνομαι αδελφικό φίλο και είμαι πολύ υπερήφανος. Είμαι υπερήφανος γιατί με την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην κυβέρνηση και με τον Νεκτάριο Φαρμάκη στην Περιφέρεια, καταφέραμε σε 3,5 χρόνια να κάνουμε πολλά. Και να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν ακόμα περισσότερα…» κατέληξε.