O υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει εκ μέρους του Πρωθυπουργού  στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, με θέμα την ανάπτυξη της περιοχής και η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του 5ήμερου εκδηλώσεων του Δήμου, «Δύμαια ‘22».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Δευτέρας, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας και κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Κατσανιώτης ως κεντρικός ομιλητής, αναμένεται να αναφερθεί στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 86ης ΔΕΘ

Εξάλλου, στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία ενόψει της 86ης ΔΕΘ ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, επισκέφθηκε το Νομό Έβρου συνοδευόμενος από τους Βουλευτές του νομού Αναστάσιο Δημοσχάκη, Χρήστο Δεμερντζόπουλο και Σταύρο Κελέτση, τους βουλευτές Τάσο Χατζηβασιλείου και Κωνσταντίνο Μπλούχο, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες στο κέντρο της Ορεστιάδας και επισκέφθηκε το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Όλα τα μέλη του κλιμακίου, συναντήθηκαν νωρίς το μεσημέρι με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς. ενώ συζήτησαν με πολίτες και επαγγελματίες στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Καστανιώτης δήλωσε: «Η κυβέρνηση και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται διαρκώς δίπλα στους πολίτες του Έβρου. Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία οι Έλληνες ακρίτες κρατούν πολύ ψηλά το φρόνημα της πατρίδας μας. Η κυβέρνηση με μια σειρά έργων, με τον φράχτη στα σύνορα και την αξιοποίηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης αναβαθμίζει την γεωστρατηγική θέση της περιοχής».

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, συνοδευόμενος από Βουλευτές του κλιμακίου επισκέφθηκε το Δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο, συναντήθηκε στο κέντρο της Δαδιάς με πολίτες, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγούς, εκπροσώπους δασικών συνεταιρισμών της περιοχής το Διοικητή της Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώ στις Φέρες συνομίλησε με τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και με παραγωγούς της περιοχής. Ο ίδιος μετά τις συναντήσεις δήλωσε: «Συμμετείχα στο κυβερνητικό κλιμάκιο και επισκέφθηκα το νομό Έβρου όπου μου δόθηκε η δυνατότητα να συναντηθώ με εκπροσώπους γεωργών, κτηνοτρόφων και Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις μου δόθηκε η δυνατότητα να ακούσω τους προβληματισμούς και τις απόψεις των παραγωγών για διάφορα θέματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα της περιοχής. Παράλληλα συζητήσαμε τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, για τις προκλήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027 καθώς και για τις δράσεις αγροδιατροφής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Το κλιμάκιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των κατά τόπους επισκέψεων παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Έβρου, όπου και πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Προέδρου της κ. Άκη Παρασκευόπουλου.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Γραμματείες Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχε ως ομιλητής ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης ο οποίος και ανέλυσε το ρόλο που διαδραματίζει η περιοχή στις γεωπολιτικές εξελίξεις καθώς και ο τ. Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο ίδιος στις δηλώσεις του τόνισε: «Η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος έχουν πλέον περάσει στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Το θέλησαν και οι γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις,  για δε τη Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας. Αυτό όμως συνιστά και μία ευκαιρία για το Έβρο και την Αλεξανδρούπολη, για να δει με αισιοδοξία και δυναμικά το δικό της μέλλον. Αναπτυξιακά αλλά και από τη άλλη πλευρά που έχει α κάνει με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Είμαι βέβαιος ότι αυτήν την εποχή το ενδιαφέρον στρέφεται και από την Αθήνα περισσότερο προς τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη. Η επίσκεψή μου εδώ είναι στα πλαίσια ενός προγράμματος της ΝΔ και στην ουσία πρόκειται για την πρώτη μου έξοδο με κομματική αποστολή, μετά την επιστροφή μου από τις Βρυξέλλες, με σκοπό μέσα από αυτήν τη ενημερωτική συνάντηση, να αναπτύξουμε όλες τις σκέψεις αλλά και τη ίδια την πολιτική που έχει να κάνει με το ρόλο της χώρας μας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, με τις γενικότερες εξελίξεις και τα απόνερα της κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία  και βέβαια με το πως εξελίσσονται και οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Όχι όμως μόνο σε αυτά αλλά και σε ένα γενικότερο περιβάλλον ασταθές και αβέβαιο με τα Βαλκάνια να περνάνε σε μία νέα εποχή, όπου βλέπουμε με ανησυχία να ανεβαίνει το θερμόμετρο του εθνικισμού και με τη Ανατολική Μεσόγειο επίσης να μπαίνει σε μία κρίσιμη περίοδο. Όλα αυτά φέρουν την Ελλάδα στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων. Έχουμε μία κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που και προσωπικά έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες  για τη κατεύθυνσή που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα ώστε να βγούμε σε ασφαλή λιμάνια μέσα από την κρίση που όλο και περισσότερο γενικεύεται.»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηυθύναν οι Βουλευτές του νομού κ.κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΑΘ κ. Χρήστος Μέτιος και ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της  ΝΔ κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης ΝΔ και Βουλευτής Σερρών, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου ο οποίος κατά τη εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε: «Η χώρα πρωταγωνιστεί  και πάλι στα μεγάλα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Έχουμε ανακτήσει την Εθνική μας περηφάνεια, την οποία κάποιοι στο παρελθόν δυστυχώς διαχειρίστηκαν ως κουρελόχαρτο και μέσα σε τρία μόλις χρόνια, η κυβέρνηση αυτή κατάφερε να υπογράψει πολύ σημαντικές συμφωνίες με εταίρους και συμμάχους αλλά και συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών που δείχνουν το τρόπο με τον οποίο επιλύονται οι περιφερειακές διαφορές από τα σοβαρά και πολιτισμένα κράτη. Σήμερα λοιπόν ο κόσμος δυστυχώς σκοτεινιάζει… Και σκοτεινιάζει γιατί υπάρχουν ορισμένοι ηγέτες που θέλουν να ξαναγράψου την ιστορία και να το κάνουν αυτό με βία. Εμείς λοιπόν, η δικής χώρα σήμερα υπό την καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στέκεται με απόλυτη σοβαρότητα και στιβαρότητα απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Ναι! Και η Θράκη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξωτερική μας πολιτική. Γιατί στην ουσία εξυπηρετεί το εθνικό μας αφήγημα που λέει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που παρέχει ασφάλεια. Και το γεγονός ότι εδώ η Θράκη εξελίσσεται σε έναν γεωπολιτικό και ενεργειακό κόμβο, που σιγά σιγά γίνεται γνωστή στα πέρατα του κόσμου, μόνο χαρά και υπερηφάνεια γεμίζει εμάς τους Βουλευτές της ΝΔ που στηρίζουμε την πολιτική αυτή χωρίς εκπτώσεις και χωρίς αστερίσκους.»

Το παρών στην επίσκεψη έδωσε και η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Υπεύθυνη για τα Περιφερειακά ΜΜΕ, Έλενα Σώκου.