Η εβδομαδιαία κοινοβουλευτική δράση του βουλευτή Αχαΐας

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, στην καθιερωμένη διαδικτυακή του επικοινωνίας (από τα social media) με τους πολίτες της Αχαΐας, αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική του δραστηριότητα την εβδομάδα που πέρασε (17 έως 23 Οκτωβρίου):

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, για την αλλαγή των διαδικασιών στην απονομή της δικαιοσύνης για τα εγκλήματα βιασμού και σεξουαλικής βίας (Αριθμός πρωτοκόλλου:  402 / 20.10.2022).

Ο Αχαιός καθηγητής Εγκληματολογίας, με αφορμή την υπόθεση του βιασμού του 12χρονου κοριτσιού, τόνισε ότι: “…οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης στα παιδιά είναι απόλυτα καταστροφικές. Είναι “προτιμότερο” να σκοτώσεις ένα παιδί, παρά να το βιάσεις. Αν το σκοτώσεις, τότε το παιδί πεθαίνει μια φορά, αν το βιάσεις πεθαίνει κάθε μέρα και κάθε νύχτα, για όλη του τη ζωή”.

Τέλος, ο Αχαιός βουλευτής παρουσίασε τις προτάσεις του για την ανάπτυξη της Αχαΐας, στο πλαίσιο του 3ου Φόρουμ της Ολυμπίας (Olympia Forum).

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=Bq53KCDYAuY