Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, αναφορικά με τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Η εικόνα που επιδεικνύουν τα δημόσια σχολεία, αναφορικά με την στελέχωση τους σε διδακτικό προσωπικό, είναι εμφανώς βελτιωμένη συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές.

Ωστόσο, όταν αναφερόμαστε στο ευαίσθητο ζήτημα της εκπαίδευσης και της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολικών μας μονάδων, κανένας εφησυχασμός δεν είναι ανεκτός, και, εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο.

Σύμφωνα λοιπόν με την πεποίθηση αυτή, οφείλω να αναδείξω το πρόσφατο υπόμνημα του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Πάτρας, σύμφωνα με το οποίο καταγράφονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα κενά:

Σε 29 σχολεία απουσιάζουν εκπαιδευτικοί εικαστικών, σε 17 σχολεία απουσιάζουν εκπαιδευτικοί γερμανικής γλώσσας, σε 52 σχολεία δε διδάσκεται η Πληροφορική, σε 43 σχολεία δε διδάσκεται η γαλλική γλώσσα. Τα κενά εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής εντοπίζονται σε περίπου 20 σχολεία ενώ κενά θεατρικής Αγωγής υπάρχουν σε 7 σχολεία. Από τις 17 εγκεκριμένες θέσεις ΖΕΠ (Τάξεις Υποδοχής), οι 9 είναι κενές. Τα κενά δασκάλων στον πρωινό κορμό των σχολείων ξεπερνούν τα 25, ενώ, στο ολοήμερο σχολείο, χάνονται εβδομαδιαίως πάνω από 600 εκπαιδευτικές ώρες.

Συνεπώς, τεκμαίρεται ότι εκκρεμούν ακόμη ορισμένες απαραίτητες ενέργειες για να ομαλοποιηθεί πλήρως το εκπαιδευτικό περιβάλλον και να εξαλειφθούν τα κενά στα σχολεία της Αχαΐας”.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά την Υπουργό Παιδείας, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για: α) την κάλυψη των κενών στα σχολεία του νομού Αχαΐας και β) πότε προσδιορίζονται χρονικά οι ενέργειες αυτές;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΧΑΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: