Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεποικινωνιών και Ενημέρωσης για την επαναλειτουργία του γραφείου των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) της Κλειτορίας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Στην Κλειτορία των Καλαβρύτων, λειτουργεί γραφείο εξυπηρέτησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.).

Στο εν λόγω γραφείο εργάζονταν δύο υπάλληλοι, οι οποίοι τους τελευταίους έξι μήνες συνταξιοδοτήθηκαν, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό τις τελευταίες εβδομάδες.

Το γραφείο των ΕΛ.ΤΑ. της Κλειτορίας καλύπτει τις ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής, που εκτείνεται στα όρια του πρώην Δήμου Κλειτορίας και η διακοπή της λειτουργίας του έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην καθημερινότητα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Συνεπώς, απαιτείται άμεσα η τοποθέτηση (πρόσληψη, μετάθεση ή απόσπαση) ενός τουλάχιστον υπαλλήλου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία της υπηρεσίας».

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης: α) τι προτίθεται να κάνει για να επιλυθεί το ζήτημα και β) ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του;

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει γενικός ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ: