Με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, οι Έλληνες θα βγούμε και πάλι νικητές…

Με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τον Μάρτιο του 1821 οι Έλληνες απέδειξαν σε όλο τον Κόσμο ότι μπορούν να πετύχουν τις μεγαλύτερες νίκες απέναντι σε πανίσχυρους εχθρούς.

Σήμερα, δύο αιώνες μετά, η χώρα μας και ολόκληρη η ανθρωπότητα, απειλούνται από έναν άγνωστο και ύπουλο εχθρό, την πανδημία του κορωνοϊού, που αφαιρεί ανθρώπινες ζωές και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία.

Σήμερα, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου παραμένει ακόμη ζωντανό για να μας θυμίζει ότι με ενότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, η Ελλάδα θα ξεπεράσει και αυτή τη δύσκολη συγκυρία με το μικρότερο κοινωνικό κόστος.

Οι Έλληνες θα βγούμε και πάλι νικητές…».

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.