Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, συμμετείχε -ως εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου- στην 9η Συνεδρίαση της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Europol, με θέμα: “Ηλεκτρονικό έγκλημα στην ΕΕ, με έμφαση στην διαδικτυακή κακοποίηση παιδιών και τη συνεργασία με τρίτες χώρες”.

Ο Αχαιός βουλευτής και καθηγητής της Εγκληματολογίας, στην παρέμβαση του παρουσίασε στοιχεία τα οποία σοκάρουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Άγγελο Τσιγκρή, οι καταγγελίες για τέτοιου τύπου εγκλήματα, αυξήθηκαν το 2020 κατά 28% σε σύγκριση με το 2019.

Ειδικότερα, το 2019 είχαμε 18.911 καταγγελίες, ενώ το 2020, οι καταγγελίες έφτασαν τις 28.722.

Σύμφωνα με τον Αχαιό καθηγητή, τα εγκλήματα που καταγράφονται με τη μεγαλύτερη συχνότητα, είναι αυτά της παιδικής πορνογραφίας, της εμπορίας ανηλίκων, της παιδικής εκμετάλλευσης και της ώθησης παιδιών σε διαδικτυακές σεξουαλικές πράξεις.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.youtube.com/watch?v=myDTXF34yWg