Έθεσε το ζήτημα στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Άγγελος Τσιγκρής, σε επικοινωνία του με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ζήτησε την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με προσωπικό.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ζήτησε τη στελέχωση της Ο.Π.Κ.Ε. Αιγίου και του νεοσύστατου Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας της Πάτρας, με αστυνομικό προσωπικό από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Να σημειωθεί ότι για τη στελέχωση των δύο παραπάνω νεοσύστατων υπηρεσιών, απαιτούνται περίπου 30 αστυνομικοί, οι οποίοι προέρχονται από τους ήδη υπηρετούντες στο νομό.

Συνεπώς, προκύπτει η ανάγκη για ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με επιπλέον προσωπικό, αφού οι ανάγκες αστυνόμευσης είναι αυξημένες και η σχέση ανάμεσα στο διαθέσιμο αστυνομικό προσωπικό και τις ανάγκες αστυνόμευσης είναι απολύτως ανορθολογική.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.