Ζητά την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας του

Την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας ζητά ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, με αφορμή τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον τοπικό τύπο και αναφέρουν ότι -σύμφωνα με μελέτη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη χωροταξική αναδιάταξη των δυνάμεών του και την κατάργηση και συγχώνευση μονάδων και στρατοπέδων- μεταξύ των στρατοπέδων που θα καταργηθούν, είναι και το στρατόπεδο του ΚΕΤχ στην Πάτρα.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά, ο Αχαιός βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας παρουσιάζονται 1.000 νεοσύλλεκτοι κάθε χρόνο και μια ενδεχόμενη κατάργησή του θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην τοπική οικονομία.

Μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να αποφευχθεί. Αντίθετα θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργίας του…».

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.