Άμεση παρέμβαση του Αχαιού βουλευτή στον Υπουργό Εσωτερικών.

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, ζητά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου Ερυμάνθου ο οποίος κηρύχτηκε πρόσφατα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο οποίος εξαιρέθηκε από τη χθεσινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, με την οποία ο Δήμος Πατρέων επιχορηγείται με το ποσό των 250.000 ευρώ και ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας με 350.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ζημιές έχουν δημιουργηθεί σε όλο το Δήμο Ερυμάνθου (Δημοτική Ενότητα Φαρρών, Τριταίας, Λεοντίου και Καλεντζίου) με κυρίαρχες αυτές, στο οδικό δίκτυο, εξαιτίας κατολισθήσεων και καθιζήσεων. Υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα, πλημμύρισαν κτίρια και γεωργικές εκτάσεις, σημειώθηκαν ευρύτατες κατολισθήσεις και καθιζήσεις και προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές στα έργα υποδομής, όπως δρόμοι, γέφυρες, αγροτικοί δρόμοι.

Ειδικότερα, στο Κομπηγάδι χρειάστηκε να εκκενωθεί ένα σπίτι, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία τουλάχιστον σε δύο σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, στο τμήμα Τσαπουρνιά- Λακκώματα και στο δρόμο από Κριθαράκια προς Αλεποχώρι- Σπαρτιά. Επίσης, μεγάλες είναι οι ζημιές και στο αγροτικό οδικό δίκτυο, με το σημαντικότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο Κυπαρίσσι, όπου «κατέρρευσε» ο δρόμος εξαιτίας της υπερχείλισης του Πείρου, με αποτέλεσμα αρκετοί κτηνοτρόφοι να μην έχουν πρόσβαση στις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή, έχουν εντοπιστεί επίσης, σοβαρές ζημιές σε Σκιαδά, Κριθαράκια, Βελημάχι, Καλέντζι, Κούμπερι, Ελληνικό και Λεόντιο, κι αλλού.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.