Έγινε σήμερα το πρωί στα Τριπόταμα, στο ιστορικό γεφύρι του ποταμού Ερυμάνθου, η τελετή του Αγιασμού των υδάτων, χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αροανίας Ιωάννη Μπαμπίλη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αροανίας Παναγιώτης Λιακόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της “ΔΗΚΕΚ Σπήλαιο Λιμνών Καστριών” Λεωνίδας Βασιλόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων Βασίλης Κουτρουλάκης, ο επίσης Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Καυγάς, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Στο ποτάμι βούτηξαν νέοι προκειμένου να πιάσουν το σταυρό, ενώ ο τυχερός ήταν ο Νίκος Παπαθεοδώρου από την Πλάκα. Του ευχόμαστε να έχει υγεία και να τον ακολουθεί πάντα η χάρις του Αγίου Πνεύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για την περιοχή, αφού κάθε χρόνο τέτοια μέρα στα Τριπόταμα, γίνεται ο επίσημος αγιασμός των υδάτων του Δήμου Καλαβρύτων.

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Κατά τη διάρκεια της κοπής, μεταφέρθηκαν οι ευχές του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανασίου Παπαδόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με τον Ηγούμενο της Αγίας Λαύρας Ευσέβιο, όπου θα παραβρεθούν στον επίσημο αγιασμό των υδάτων του Πατριαρχείου στο Βόσπορο, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Ανακοινώθηκε επίσης και ένα πρωτότυπο δώρο που θα κέρδιζε ο “τυχερός” που θα έβρισκε το φλουρί της πίτας. Το δώρο αυτό ήταν η δυνατότητα του “τυχερού” να προτείνει στο Δήμο Καλαβρύτων ένα έργο της επιλογής του, αξίας 3.000 ευρώ και ο Δήμος θα το υλοποιήσει.

Έτσι λοιπόν το φλουρί κέρδισε η Μπάρκουλα Αλεξάνδρα από το Λιβάρτζι και το έργο που πρότεινε ήταν να γίνει παιδική χαρά στη συνοικία Μεσοχώρι Λειβαρτζίου.