Κατά τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο θα πρέπει ο Ελπιδοφόρος να καθίσει στο εδώλιο μια και καταπάτησε τους Ιερούς Κανόνες με την κατηγορία του σκανδαλισμού της συνειδήσεως των πιστών της εκκλησίας.

Από τον μητροπολίτη πρώην Αιγιαλείας Αμβρόσιο «θα την βρει» ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ο οποίος προ ημερών συμμετείχε σε βάπτιση δύο αγοριών που έχει υιοθετήσει gay ζευγάρι πάμπλουτων ανδρών.

Ο Αμβρόσιος μήνυσε τον Ελπιδοφόρο - Σάλος με τη βάπτιση παιδιών γκέι ζευγαριούΟ κ. Αμβρόσιος μηνύει τον ιεράρχη των ΗΠΑ και σε κείμενό του αναφέρει: «Δυσπερίγραπτος είναι ο πόνος που κυριαρχεί στην ψυχή μου μετά την είδηση ότι ο σεβασμιώτατος αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έκανε την πρώτη βάπτιση υιοθετημένων παιδιών gay ζευγαριού εις τον Ιερό Ναό Παναγίας της Φανερωμένης Βουλιαγμένης.

Επειδή διά της πράξεως ταύτης ανερυθριάστως καταπατάται η ορθόδοξος διδασκαλία και παράδοσις, νομοθετείται δε και αμνηστεύεται η πορνεία, δηλαδή η παράνομη συζυγική ένωση δύο ανθρώπων του ιδίου φύλου, δια τον λόγον αυτόν καταμηνύω και καταγγέλλω τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο».

Στη συνέχεια ο κ. Αμβρόσιος αναφέρεται στα «Σόδομα και γόμορρα, και θυμίζει ότι η Πολιτεία δεν έχει νομοθετήσει υιοθεσία από ομοφυλόφιλα άτομα. Μάλιστα καταγγέλλει ότι ο αρχιεπίσκοπος παραπλάνησε τον μητροπολίτη Γλυφάδας ο οποίος έδωσε την άδεια γράφοντάς του ότι «θα τελέσω τη βάπτιση των δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμώμενης οικογένειας Μπούση». Και προσθέτει: «Και μόνο με αυτή την αναφορά ο Ελπιδοφόρος εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζει και νομιμοποιεί την αναίσχυντη, αφύσικη συζυγική σχέση και την παρά φύση σαρκική μίξη δύο προσωπων του αυτού φύλου, σχέση την οποία ο Δημιουργός Θεός καταδίκασε απεριφράστως».

Μετά τα παραπάνω κατά τον Αμβρόσιο θα πρέπει ο Ελπιδοφόρος να καθίσει στο εδώλιο μια και καταπάτησε τους Ιερούς Κανόνες με την κατηγορία του σκανδαλισμού της συνειδήσεως των πιστών της εκκλησίας. Μάλιστα προτείνει ως μάρτυρες τους μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Γλυφάδος Αντώνιον.

Πηγή:pelop.gr