Συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Διοικητή Περιφερειακών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας και τον διοικητή Π.Υ. Ηλείας.

«Βαρύ φορτίο έχετε στους ώμους σας», ήταν οι πρώτες λέξεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου προς τους πυροσβέστες, που αυθόρμητα έσπευσαν να τον χαιρετήσουν, όταν βρέθηκε στους χώρους της υπηρεσίας Πύργου για μια προγραμματισμένη συνάντηση με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η σύσκεψη που ακολούθησε κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική ήταν. Δεν είχε καν προεκλογικό χαρακτήρα.

Η επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου έγινε με σεβασμό στην αποστολή των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Μάριο Αποστολίδη, τον Διοικητή Περιφερειακών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχο Χριστόφορο Κ. Μπόκα και τον διοικητή Π.Υ. Ηλείας αντιπύραρχο Βασίλη Σολδάτο.

Παρόντες στην συνάντηση ο πύραρχος Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, οι αντιπύραρχοι Κωνσταντίνος Χριπάτσιος, Κωνταντίνος Αντίοχος, Νικόλαος Σμαρνάκης και Θεόδωρος Λεβέντης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Π.Υ Ηλείας - Άρτια οργάνωση και έμπειρα στελέχη Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Π.Υ Ηλείας - Άρτια οργάνωση και έμπειρα στελέχη

Ειδική αναφορά έγινε στη σημασία της πρόληψης των πυρκαγιών ειδικά σε μια περιοχή όπως η Ηλεία και στην ανάγκη στενής συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ενεργούς πολίτες, την δημιουργία του σώματος δασοκομάντος, την προμήθεια επίγειων και εναερίων μέσων πυρόσβεσης και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα RescEU.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Αβραμόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε: «Επισκέφτηκα την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Πύργου, όπου συναντήθηκα με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικούς Σώματος, τον Διοικητή Περιφερειακών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, τον διοικητή Π.Υ. Ηλείας. τα στελέχη τους αξιωματικούς, τους πυροσβέστες.

Συζητήσαμε για όλα τα θέματα που αφορούν στο Νομό. Γνωρίζετε, ότι το 2007 ήμουν ο πρώτος Υπουργός, ως υπουργός Υγείας, που βρέθηκε στην Ηλεία, στις μεγάλες φωτιές που κατέστρεψαν ένα μεγάλο τμήμα του Νομού και -δυστυχώς- χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Π.Υ Ηλείας - Άρτια οργάνωση και έμπειρα στελέχη Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Π.Υ Ηλείας - Άρτια οργάνωση και έμπειρα στελέχη

Τώρα αντιμετώπισα κάτι εντελώς διαφορετικό. Ίσως την πιο οργανωμένη Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ελλάδα, που στεγάζεται σε ένα κτήριο κόσμημα. Αυτή είναι η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας.

Το έμψυχο δυναμικό είναι υψηλότατου επιπέδου, εξειδικευμένο, ο εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις -όπως προανέφερα- από τις καλύτερες, γεγονός που περνάει από μόνο του ένα αίσθημα κύρους αλλά και ασφάλειας στου πολίτες.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η χρονιά δεν θα φέρει προβλήματα για την περιοχή μας, αλλά ότι και να προκύψει -νομίζω ότι- είμαστε σε πολύ καλά χέρια. Σε μια πολύ ισχυρή πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έχει υψηλό του αίσθημα του καθήκοντός της, με εκπαιδευμένο προσωπικό και άριστο εξοπλισμό.

Συνεχίζω τις επαφές μου εδώ στην Ηλεία, έτσι ώστε να σχηματίσω μια συνολική και πλήρη εικόνα για τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου κι εγώ από τη σκοπιά μου, από όποια θέση και αν βρεθώ, να είμαι κοντά στους συμπατριώτες μας, κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Όπως είπα και στην πρώτη ομιλία μου στην Ηλεία, ο τόπος μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, κι ένα κομμάτι του μέλλοντός του έχει να κάνει με την ασφάλεια των κατοίκων, των περιουσιών τους και του απαράμιλλου φυσικού της κάλλους το οποίο εγγυώνται οι υπηρεσίες οι οποίες επισκέφτηκα».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Π.Υ Ηλείας - Άρτια οργάνωση και έμπειρα στελέχη Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Π.Υ Ηλείας - Άρτια οργάνωση και έμπειρα στελέχη

Πηγή: pelop.gr