Στην ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Κλειτορολευκασίων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας παρευρέθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης,  έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου, Βασίλη Χρόνη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τη σημερινή εποχή, το έργο των πολιτιστικών Συλλόγων καθώς διατηρούν τη «φλόγα» της παράδοσης αναμμένη και τη μεταλαμπαδεύουν από γενιά σε γενιά. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει προσπάθειες που στόχο έχουν να διατηρήσουν τα ήθη και τα έθιμα και να μυήσουν τα παιδιά μας στα δημοτικά μας τραγούδια και τους λεβέντικους χορούς του τόπου μας».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κλειτορολευκασίων Πάτρας, Βασίλης Χρόνης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Αργύρης Αγγελόπουλος και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, φρόντισαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Τα ονομαστά χορευτικά συγκροτήματα της Λυκούριας και της Σχολής «Κατσίκη», από την Πάτρα και η ορχήστρα από ντόπιους τραγουδιστές και οργανοπαίκτες με δημοτικά τραγούδια από το συντοπίτη, Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλο, εντυπωσίασαν τους κατοίκους και επισκέπτες της Κλειτορίας, που, κυριολεκτικά, γέμισαν την πλατεία και συμμετείχαν και απόλαυσαν αυτή την εξαιρετική εκδήλωση – πανηγύρι.

Παρόντες και συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ. Χάρης Θεοχάρης, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ιάσωνας Φωτήλας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και Κωνσταντίνος Μάρκου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κλειτορίας, Βασίλης Κουτρουλάκης και Καλαβρύτων, Ζήσιμος Ζησιμόπουλος, ο βοηθός Δημάρχου, Σωτήριος Δουκλιάς  και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ασημάκης Μιχαλόπουλος, Βασιλική Παπουτσή, Δημήτρης Κατσικόπουλος άλλοι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, Κωνσταντίνος Μπαλτάς, οι καθηγητές του ΕΑΠ, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης και Νίκος Τσάμης, ο συντονιστής του ΣΕΑΔΕ, Δημήτρης Μπαρμπούνης και πλήθος κόσμου. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με χορούς και τραγούδια.

 Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.