Στοχευμένη δράση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα, με τη συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου στο ΓΕΛ Ρίου με πρωτοβουλία των ομάδων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του σχολείου, εθελοντών φιλόζωων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, έδωσε το παρών με ιδιαίτερη χαρά, συγχαίροντας τους διοργανωτές και τους μαθητές για τη σπουδαία αυτή διοργάνωση.

 «Το θέμα των αδέσποτων χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, δράσεις όπως η σημερινή και αρκετές ενημερωτικές καμπάνιες, τις οποίες ως Περιφερειακή αρχή έχουμε ξεκινήσει.  Η ευαισθητοποίηση των παιδιών είναι απαραίτητη. Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί αν όλοι φερθούμε στα ζώα με σεβασμό και αγάπη και συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης αναφέροντας ότι είναι «ανοικτός» σε κάθε ιδέα προκειμένου τα αδέσποτα ζωάκια να βρουν τη θαλπωρή που αξίζουν. «Σύντομα θα ξεκινήσουμε κοινές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με φιλοζωικές οργανώσεις και με τους 19 δήμους στην ΠΔΕ» πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης.