Ασέβεια στους εκτελεσθέντες, ασέβεια στους εναπομείναντες ,ασέβεια στα νέα παιδιά μας.

Το αίτημα της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, για Χωροθέτηση Θέσης Θυμάτων και Απογόνων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο ετήσιο μνημόσυνο που γίνεται κάθε χρόνο στις 13 Δεκέμβρη στο Λόφο του Καπή, σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο συμπατριώτης μας Ηλίας Κακκαβάς.

Στο σχόλιό του ο κ. Κακκαβάς, αφού εκφράζει την έκπληξή του για το αίτημα που εξέθεσε δημοσίως η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας, κάνει λόγο για… “Ασέβεια στους εκτελεσθέντες, ασέβεια στους εναπομείναντες, ασέβεια στα νέα παιδιά μας.“, εκφράζει την άποψη πως πρέπει “η καταστροφή των Καλαβρύτων και η σφαγή των κατοίκων της πόλης μας να γίνει παγκόσμιο σύμβολο του Αντιφασιστικού αγώνα” και καταλήγει λέγοντας ότι, “Δεν μπορεί πια αυτό το εγκληματικό συμβάν να αναβιώνεται προσκολλημένο σε αντιλήψεις που κανέναν πια δεν συγκινούν“.

Ακολουθεί ολόκληρο το σχόλιο – ανάρτηση του κ. Κακκαβά:

Μα που ζούμε;

Αίτημα των εν Αθήναις Καλαβρυτινών να οριστεί ειδικός χώρος στο μνημείο των εκτελεσθέντων, που στο ετήσιο μνημόσυνο της 13ης Δεκεμβρίου να έχουν ειδική θέση οι εναπομείναντες της εκτέλεσης και οι απόγονοι αυτών.

Έκπληξη και μόνον έκπληξη για αυτό.

79 χρόνια μετά να γράφονται τέτοια πράγματα.

Ασέβεια στους εκτελεσθέντες, ασέβεια στους εναπομείναντες ,ασέβεια στα νέα παιδιά μας.

Αντί ο σύλλογος των εν Αθήναις Καλαβρυτινών να προτείνει νέες μορφές για να επικαιροποιούμε το τραγικό γεγονός στεκόμαστε στις τυπικές λειτουργίες ενός μνημοσύνου.

Αντί σήμερα που ο φασισμός σηκώνει κεφάλι εκμεταλλευόμενος τη φτώχεια και την απογοήτευση των λαών από τον ανταγωνισμό λογής λογής συμφερόντων, ο σύλλογος προτείνει καρέκλες.

Αντί σήμερα να δούμε πως η καταστροφή των Καλαβρύτων και η σφαγή των κατοίκων της πόλης μας να γίνει παγκόσμιο σύμβολο του Αντιφασιστικού αγώνα, να γίνονται τέτοιες προτάσεις.

Αλλά και ο Δήμος Καλαβρύτων που ομολογουμένως κάνει προσπάθειες για αναβάθμιση αυτού του ιστορικού γεγονότος, να συνεχίσει αυτήν την πορεία του.

Δεν μπορεί πια αυτό το εγκληματικό συμβάν να αναβιώνεται προσκολλημένο σε αντιλήψεις που κανέναν πια δεν συγκινούν.

face