Διαβόητος κακοποιός με ένα χέρι και ένα πόδι, μέλος συμμορίας Αλβανών που λήστευαν στην Αχαϊα και σε άλλους νομούς της Πελοποννήσου. Είχαν «προϊστορία» με τις κλοπές Rolex στη Μύκονο.

Το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Ευρυτανίας και Κορινθίας διαπράττοντας πλήθος κλοπών σε σπίτια τους ενοίκους των οποίων παρακολουθούσαν. Αλλοι ήταν διαρρήκτες και άλλοι τσιλιαδόροι, αρχηγός των οποίων ήταν ένας 36χρονος, Αλβανός όπως όλα τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν παράνομα στη χώρα.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες μετέβαιναν αυθημερόν σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Ευρυτανίας και Κορινθίας, κατόπτευαν οικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και ακολούθως με τη μέθοδο της διάρρηξης, αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 12 Αυγούστου 2022 έως και την περασμένη Παρασκευή, είχαν διαπράξει συνολικά μια ληστεία καθώς και 22 κλοπές σε οικίες, αφαιρώντας μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας, επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 12.140 ευρώ, 8 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM, 2 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, 1 ζευγάρι κιάλια, 1 drone, 4 διαβατήρια, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και πλήθος από ρολόγια και κοσμήματα.

Επιπλέον, ο 26χρονος ημεδαπός κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά καθώς στην οικία του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 43 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Τέλος, όπως προέκυψε ο 36χρονος αλλοδαπός παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Πηγή: pelop.gr