Η συνάντηση έγινε παρουσία του  Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, του υπουργού Υγείας, Αλεξ Αζάρ και του αρχιεπισκοπικού επιτρόπου π. Αλέξανδρου Καρλούτσου – Το σχόλιο του Τζέφρι Πάιατ στο Twitter

«Ο Πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους χριστιανούς σ’ όλο τον κόσμο και να υποστηρίξει ασφαλώς και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και την Μητέρα μας Εκκλησία», δήλωσε εχθές το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής βρέθηκε στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στη διάσκεψη για τις θρησκευτικές ελευθερίες που διοργανώνει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, με συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και θρησκευτικών ηγετών απ’ όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί την Τρίτη το απόγευμα στο Οβάλ Γραφείο, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο Υπουργός Υγείας, Αλεξ Αζάρ κι ο αρχιεπισκοπικός επίτροπος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε ευτυχής γιατί είχε την αναπάντεχη χαρά και τιμή να συναντηθεί με τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Υπουργό Υγείας και άλλους υπουργούς, καθώς και μέλη του Κογκρέσου. «Διαπίστωσα ότι ο Πρόεδρος είναι ένας γνήσιος, ειλικρινής, ευθύς και επικοινωνιακός άνθρωπος, ίδιος με αυτόν που βλέπουμε στην τηλεόραση. Μου μίλησα με μεγάλη εγκαρδιότητα και χάρηκα τη συζήτηση». Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είπε πως διαπίστωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ «είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους χριστιανούς σ’ όλο τον κόσμο. Να φανεί υπερασπιστής των μειονοτήτων και των διωκομένων χριστιανών. Και θα υποστηρίξει ασφαλώς και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και την Μητέρα μας Εκκλησία σε όλες τις προσπάθειες του Πατριαρχείου μας».

Ο κ. Ελπιδοφόρος είναι πιθανόν να έχει την Τετάρτη συνάντηση και με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, στο περιθώριο της διάσκεψης.

Την χθεσινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον Αμερικανό πρόεδρο σχολίασε σήμερα μέσω Twitter και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, κάνοντας λόγο για μια πολύ σημαντική εβδομάδα για τις ελληνοαμερικανές σχέσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, θα έχει σήμερα συνάντηση στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, με τον οποίο θα συζητήσουν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Geoffrey Pyatt@USAmbPyatt

A very big week for U.S.-Greece relations! https://twitter.com/goarch/status/1151281336088440832 

Greek Orthodox Arch@goarch

His Eminence Archbishop Elpidophoros of America Meets President Donald J. Trump in the Oval Office of the White House in Washington on Tuesday, July 16, 2019. (Official White House Photo by Shealah Craighead)

See http://ow.ly/MdeX50v2muJ for additional copyright information.

View image on Twitter
18 people are talking about this

Πηγή φωτογραφιών: Λευκός Οίκος, Shealah Craighead