Πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου προσήλθαν στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου για να τιμήσουν τη μνήμη του Οσίου Νείλου του Μυροβλύτου.

Με λαμπρότητα τέλεσε σήμερα Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του Επισκοπείου Πατρών σύσσωμος ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, για να τιμήσει τη μνήμη του Κυνουρέως Οσίου Νείλου του Μυροβλύτου.


Πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου προσήλθαν στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου για να τιμήσουν τη μνήμη του Οσίου Νείλου του Μυροβλύτου, που γεννήθηκε στα πάτρια εδάφη των Αρκάδων και να προσκυνήσουν την εικόνα του. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Αρτοκλασίας τα μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία και τις δράσεις τους Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παναγιώτης Καρασπήλιος ανέφερε «Ο Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης, γέννημα θρέμμα της Αρκαδικής γης, της πατρίδας μας, που αποτελεί πρότυπο μίμησης, καθώς κατόρθωσε με τον ευσεβή βίο του και την ακλόνητη πίστη του να καταστεί Άγιος της Εκκλησίας μας, να χαρίζει υγεία και ευλογία σε όλο τον κόσμο και να εμπνέει πάντα τους ανθρώπους να δίνουν τον δικό τους πνευματικό αγώνα για μια εν Χριστώ ζωή και να ζουν για τα υψηλά ιδανικά και τις αξίες.»

Πηγή: pelop.gr