Η δημιουργία, ο εμπλουτισμός και η σωστή λειτουργία μιας σχολικής βιβλιοθήκης είναι πρώτιστη και βασική ανάγκη για ένα σχολείο και δεν θα έπρεπε να θεωρείται πολυτέλεια. Οι σχολικές βιβλιοθήκες μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς και μαθητές, όχι μόνο διότι μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά ως προς τις επίσημες διδακτικές πρακτικές διανθίζοντάς τες και προσφέροντας μια ολοκληρωμένη παιδεία, αλλά -κυρίως- γιατί καλλιεργούν μια γενικότερη αγάπη για τη μάθηση και συμβάλλουν στο να αποκτήσουν οι μαθητές τη συνήθεια της φιλαναγνωσίας και να κατανοήσουν την αξία της στην καθημερινή τους ζωή.

Ο Σύλλογος Κλειτορίων Αττικής «ο Άγιος Δημήτριος» λαμβάνοντας υπόψη τα πολλά αιτήματα που δέχεται για την αποστολή βιβλίων προς χρήση μαθητών και εκπαιδευτικών, στηρίζει έμπρακτα τον θεσμό των σχολικών βιβλιοθηκών.

Μεγάλη προσφορά λογοτεχνικών βιβλίων για τη δημιουργία Σχολικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Κλειτορίας από τον κ. Τάκη Ανδρουτσόπουλο!

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας δήλωσε ότι η προσφορά του επιθυμεί να αποτελέσει την αρχή της προσπάθειας για την προσφορά βιβλίων, από πολλούς συμπατριώτες που διαθέτουν βιβλία, και επιθυμούν να τα προσφέρουν στο Δημοτικό Σχολείο Κλειτορίας.

Ευχαριστήρια Επιστολή

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Κλειτορίας, θα ήθελε να σας ευχαριστήσει θερμά για την προσφορά σας, να δωρίσετε από την προσωπική σας βιβλιοθήκη (τετρακόσια είκοσι) 420 παιδικά βιβλία για τον εμπλουτισμό της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης. Η λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης έχει πολύ μεγάλη σημασία για το σχολείο μας και η δική σας συνεισφορά αποτελεί πραγματικό «οξυγόνο» για τη βιβλιοθήκη μας και για τους μικρούς μας μαθητές. Η δωρεά αυτή που περιλαμβάνει γνωστούς τίτλους της ελληνικής και ξένης παιδικής λογοτεχνίας, βοηθά σημαντικά την προσπάθειά μας να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία  των μαθητών μας. Τις ευχαριστίες συνοδεύει εύλογα η υπόσχεσή μας να αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο αυτό το σπουδαίο δώρο για τα παιδιά.

                                                                                   Ο Διευθυντής

                                                                                Τσιακμάκης Χαράλαμπος

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν βιβλία, μπορούν να απευθυνθούν στους παρακάτω συμπατριώτες:

  • κ. Χρήστο Καμπέρο Πρόεδρο Συλλόγου Κλειτορίων Αττικής, τηλ.6932470552
  • κα. Ρούλα Βελωνά Αντιπρόεδρο Συλλόγου Κλειτορίων Αττικής τηλ. 6932222598
  • κ. Τάκη Ανδρουτσόπουλο τηλ. 6946073307
  • και στον Διευθυντή του Σχολείου κ. Χαράλαμπο Τσιακμάκη τηλ. 2692031229