Τρεις μέρες ανάδειξης του φαινομένου της έμφυλης βίας ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή που μας πέρασαν, στο αίθριο του Έσπερου, δίπλα από την πλατεία Γεωργίου. Όλες οι εκδηλώσεις, εργαστήρια, δρώμενα πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή του κόσμου, που είτε συμμετείχε ενεργά είτε σταματούσε ως περαστικός για μια στάση προβληματισμού, ενημέρωσης, άντλησης ενημερωτικού υλικού και γνωριμίας με το Κέντρο διαχείρισης έμφυλων διακρίσεων «Εριφύλη» και τους συμμετέχοντες φορείς. 

Η πρωτοβουλία κλείνει με την αίσθηση ότι πρόκειται ένα ζήτημα που αφορά όλες και όλους, θύματα και μη, και ότι η αντιμετώπιση της βίας κατά των αδύναμων μερών δεν περιορίζεται ανάλογα με τις πολιτικές πεποιθήσεις ή τον κομματικό προσανατολισμό. Έτσι, την προσπάθεια αγκάλιασαν μια σειρά από φορείς και θεσμικούς παράγοντες από όλο το δημοκρατικό τόξο, παρακαταθήκη που αφήνει μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον. Τοπική αυτοδιοίκηση, βουλευτές και άνθρωποι με τη δυνατότητα ευρείας παρέμβασης προσέγγισαν το Φεστιβάλ, ήρθαν σε επαφή με την ορατότητα του προβλήματος και κατέθεσαν με τη σειρά τους τις ανησυχίες τους και τις δυνατότητες συνεργασίας όλων των δυνάμεων που αποσκοπούν στην ειρήνη και τη συμμαχία μεταξύ των φύλων. Δεν θα μπορούσε εξάλλου να παραλειφθεί η πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Πρόνοιας Χαράλαμπου Μπονάνου. 

Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ δομές και οργανώσεις από την Πάτρα στάθηκαν στο πλευρό του Κέντρου «Εριφύλη», ανέπτυξαν με τα μέλη του ενδεχόμενα μελλοντικής συνεργασίας και μοιράστηκαν την ανάγκη για συμπράξεις χωρίς περιορισμούς που μόνο εις βάρος του έργου τους μπορεί να αποβούν. Έτσι, μαζί και με τις τοποθετήσεις των ομιλητών στο στρογγυλό τραπέζι, βγήκαν κάποια κοινά συμπεράσματα που θα αναρτηθούν προσεχώς στο site του Κέντρου (erifyli.org) και θα εκτείνουν τις εργασίες του Φεστιβάλ και στο μέλλον, με στόχο να ξεκινήσει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας μια εκτεταμένη συζήτηση για το φαινόμενο της έμφυλης βίας από όλες και όλους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, φιλοξενήθηκε η υπαίθρια εικαστική έκθεση #NotAlone OpenAir, η οποία αποτελεί μέρος της φετινής ετήσιας καμπάνιας #NotAlone | Εκστρατεία κοινωνικού αντίκτυπου | Ενάντια σε κάθε μορφή Κακοποίησης του ART HUB Athens (@arthub_athens), η οποία προσέλκυσε το ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού.