Ροκανίζει το χρόνο η δημοτική αρχή με την αδιέξοδη πολιτική της,  παραπέμποντας όλα τα θέματα στις καλένδες. Ο ΣΟΨΥ κάλεσε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και το Δήμαρχο Πατρέων σε κοινή συνάντηση στα γραφεία του προκειμένου να συζητήσει το θέμα του κτιρίου αλλά και την παραχώρηση Δημοτικού ακινήτου για να το λειτουργούν τα μέλη του όπως και ο νόμος ορίζει.

Ο Δήμαρχος απέφυγε να έρθει στη συνάντηση και ως άλλος Καίσαρας είπε ότι η θεσμική του θέση δεν του επιτρέπει να συγκάθεται με την αντιπολίτευση!!!
Κάλεσε τον ΣΟΨΥ σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο δημοτικό μέγαρο. Προς μάτην όμως. Έφυγαν περισσότερο μπερδεμένοι μετά την ενημέρωση όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν…
Για να αποφύγει την παραχώρηση, τους κάλεσε να απαντήσουν αν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δραστηριότητα…
Από ότι φαίνεται ο κ. Πελετίδης δεν περπατάει την πόλη και δεν είχε πάει ποτέ στο καφέ “γέφυρες” που λειτουργούσε άψογα αρκετά χρόνια ο ΣΟΨΥ.
Το καφέ “γέφυρες” αποτέλεσε μία γενναία πράξη κατά του στίγματος, που σχετίζεται με την ψυχική νόσο, της προκατάληψης και την περιθωριοποίηση που βιώνουν οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας.
Σε πάρα πολλές ακόμα και μικρότερες πόλεις  γίνεται προσπάθεια να αποκτήσουν τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας μία πρότυπη δομή επαγγελματικής στήριξης και επανένταξης στην κοινωνία.
Προτείνουμε στη δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει με ευαισθησία τα ζητήματα και τους ψυχικά πάσχοντες να παραχωρήσει έναν επαγγελματικό χώρο και να στηρίξουμε σαν πόλη έμπρακτα την προσπάθεια αυτή.
Η αόριστη υπόσχεση που έδωσε ο δήμαρχος ότι μετά τη λειτουργία του νέου Δημοτικού Μεγάρου θα προκηρύξει διαγωνισμό και να συμμετέχει ο ΣΟΨΥ αποτελεί υπεκφυγή, γιατί τα εγκαίνια του νέου Μεγάρου θα γίνουν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές… Επομένως η υπόσχεση τής απερχόμενης δημοτικής αρχής Πελετίδη δεν παράγει αποτέλεσμα…
Επίσης αόριστη ήταν και η απάντηση για την κάλυψη των αναγκών στέγασης του ΣΟΨΥ.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να μην αυτοσχεδιάζει προσβάλλοντας την πόλη απέναντι στο αναπηρικό κίνημα και να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημ: Η φωτογραφία είναι από την πρόσφατη συνάντηση των δημοτικών παρατάξεων με τη διοίκηση του ΣΟΨΥ