Η δημοσιότητα που έδωσε η μητέρα του μαθητή με ειδικές ανάγκες για το πρόβλημα με την Αντιδημαρχία Παιδείας, ανάγκασε ουσιαστικά τον Αντιδήμαρχο να βγει από τον πολιτικό “λήθαργο”.

Η μητέρα είχε απευθυνθεί αρχικά τον Ιανουάριο του 2022 προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές στο 2ο Γυμνάσιο που θα φοιτούσε ο μαθητής από το Σεπτέμβριο.
Μην παίρνοντας ουσιαστικές απαντήσεις, αλλά και βλέποντας η επίλυση των προβλημάτων να καθυστερεί, έπειτα από έξι μήνες αναγκάστηκε να δώσει την αντίστοιχη δημοσιότητα, αναζητώντας την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων και της κοινωνίας.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Πετρόπουλος σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του, έκανε τα πράγματα χειρότερα. Το ένα ψέμα διαδέχονταν το άλλο.
Διαφάνηκε ότι δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Η παράταξή μας υπέβαλε ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο που ζητούσε από τον Αντιδήμαρχο να αποδείξει αυτό που προφορικά ισχυρίζονταν.(παραθέτουμε ηχητικά αποσπάσματα)- Ότι το 2ο Γυμνάσιο είναι διατηρητέο και εμπίπτει στη Νεωτέρων Μνημείων.-Να μας κοινοποιήσει τις ενέργειες και την αλληλογραφία  σχετικά με την τοποθέτηση του ασανσέρ και -αν υπήρχε την προηγούμενη σχολική περίοδο 2021-2022 άτομο με ειδικές ανάγκες στο 2ο Γυμνάσιο και πως εξυπηρετούνταν.
Ο κ. Πετρόπουλος υπεροπτικά, σε πλήρη αρμονία με το τοξικό κλίμα που είχε δημιουργήσει νωρίτερα ο κ. Δήμαρχος (εργαζόμενοι κοινωφελούς) χρησιμοποίησε εκφράσεις “αρκετά σας ανεχόμαστε” , “φύγετε”, “είστε αμελείς δε διαβάζετε”, ενώ επιτέθηκε και στον δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού “Κόκκινο” χαρακτηρίζοντάς τον “κατάπτυστο”.
Οι απαντήσεις του;
-Παρέδωσε δύο έγγραφα της Νεωτέρων Μνημείων που είχε ζητήσει και είχε δημοσιοποιήσει προηγουμένως η μητέρα, που αποδεικνύουν ότι το 2ο Γυμνάσιο δεν είναι διατηρητέο αλλά… παρακείμενο κτίριο! Επιπλέον  δεν υπήρχε καμία αλληλογραφία  της Αντιδημαρχίας Παιδείας με την Νεωτέρων για ασανσέρ αφού δεν έχει άμεση αρμοδιότητα παρά μόνο για τον περιβάλλοντα χώρο του άλλου διατηρητέου (επισυνάπτονται).
-Δεν παρέδωσε δηλαδή καμία αλληλογραφία για τους επτά προηγούμενους μήνες για το ασανσέρ.
-Ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν τη σχολική περίοδο 2021- 2022 υπήρχε άτομο με ειδικές ανάγκες στο 2ο Γυμνάσιο  πως εξυπηρετείτο!!!
-Απάντησε ότι το ασανσέρ 13/10 θα έχει εγκατασταθεί (παραθέτουμε την ομιλία του).
https://youtu.be/eaIU8ucO57s

Αφυπνίστηκε δηλαδή ο Αντιδήμαρχος όταν το θέμα έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και αφού η μητέρα του μαθητή, δεν μπορούσε να βρει το δίκιο της. Αλλά και πάλι άρχισε τις επιθέσεις εναντίον της, προσβάλλοντας τόσο την ίδια αλλά και το αναπηρικό κίνημα αφήνοντας να εννοηθεί, ότι μπορεί να την έβαλε ο Ρώρος …
Είναι ίδιο γνώρισμα να μην αναγνωρίζει τα λάθη τις ελλείψεις και τις αδυναμίες της η δημοτική αρχή αλλά πάντα να υπάρχει ένας “κακός δαίμονας”.
Ενημερώνουμε, τον Ανενημέρωτο Αντιδήμαρχο ότι το 2021-2022 υπήρχε στο διδακτικό προσωπικό καθηγητής με ειδικές ανάγκες. Προτείνουμε στο λαλίστατο κατά τα άλλα Αντιδήμαρχο να πληροφορηθεί πως εξυπηρετείτο, αφού δεν υπήρχε διαμορφωμένος χώρος w.c και πρόσβαση στο γραφείο των καθηγητών.
Δεν αποτελεί δικαιολογία για εσάς κ. Πετρόπουλε, ότι δεν το γνωρίζατε. Ούτε την ευθύνη έχει κάποιος άλλος. Εσείς είστε ο πολιτικός προϊστάμενος και έχετε την ευθύνη! Το ότι δε γνωρίζατε το πρόβλημα δε σημαίνει και ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει….
Κάντε μία επίσκεψη στα σχολεία κ. Πετρόπουλε, μην περιορίζεστε μόνο στην τυπική κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αφουγκραστείτε τα προβλήματα που βιώνουν, αφήστε τη λεκτική τρομοκρατία, όταν τολμήσει κάποιος να μιλήσει και να σας επισημάνει το πρόβλημα.
Προσπαθείτε να επιβάλετε την σιωπή των αμνών..
ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ, προκειμένου να αποκτήσετε πλήρη εικόνα τη σχολικής κοινότητας, έπειτα από οκτώ χρόνια Δημοτικής Αρχής, να αποστείλετε σχετικό έγγραφο σε όλα τα σχολεία ώστε να σας ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πόσα άτομα υπάρχουν από το αναπηρικό κίνημα και τις ανάγκες τους, μέσα και έξω από τα σχολεία. Προφανώς και δεν περιορίζονται τα προβλήματα μόνο στο ΕΕΕΚ και στα άλλα ειδικά σχολεία που έχουν τα γνωστά προβλήματα.
Σας ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ , επειδή στην τοποθέτησή σας στο Δημοτικό συμβούλιο αναφέρατε ότι “13 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ θα έχει εγκατασταθεί το ασανσέρ” να δηλώσετε δημόσια εάν θα τηρήσετε την υπόσχεση σας.

 

Ελπίζουμε, κ. Πετρόπουλε όταν δεσμευτήκατε στο δημοτικό συμβούλιο  την 13 Οκτωβρίου να εννοούσατε το…. τρέχον έτος 2022….