Χρέος της πόλης μας είναι να αναδεικνύει να σέβεται, να προστατεύει τον Πολιτισμό και την παράδοση που η Ιστορία της κληροδότησε.
Δυστυχώς στην Πάτρα, η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν σε άλλες πόλεις, δεν επιθυμεί να εφαρμόσει την παραπάνω αρχή.
Έτσι μετά τους φανοστάτες φαίνεται ότι σειρά έχουν τα σιντριβάνια της πόλης.
Τα σιντριβάνια μας, τα τελευταία χρόνια και ειδικά της πλατείας Γεωργίου μάλλον δέχθηκαν για άλλη μία φορά την προχειρότητα και την έλλειψη σεβασμού της δημοτικής αρχής.
Κάποιοι έστω λιγοστοί επισκέπτες την Κυριακή, θέλουν να τα δουν σε λειτουργία, καθαρά. Αντ’ αυτού έχουν δεθεί τα ακροστόμια των πιδάκων πρόχειρα, με σύρμα από τα σαγόνια των λεόντων πού είναι εμφανέστατο, πρόχειρο και υποβαθμίζει το μνημείο. Όπως πρόχειρα και με σύρμα έχουν δεθεί και οι ειδικές ενημερωτικές πινακίδες με πληροφορίες για την πόλη που έχουν καταλήξει κυριολεκτικά “στα πατώματα”!!
Με ποιο σχεδιασμό και ποιος προΐσταται αυτής της πράξης για τα σιντριβάνια; Είναι ενήμερη η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων για την παρέμβαση; Συμφωνεί; Ή μήπως είναι κάτι που πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί ως λύση;
Η παράταξή μας έχει καταθέσει προς τη δημοτική αρχή ολοκληρωμένη πρόταση προστασίας και συντήρησης των σιντριβανιών της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες