Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών» αναφέρει:

Το προηγούμενο διάστημα απασχόλησε την επικαιρότητα η κατασκευή ασανσέρ στο 2ο Γυμνάσιο προκειμένου μαθητής με ειδικά προβλήματα να παρακολουθεί ανεμποδίαστα τα μαθήματά του.

Η μητέρα του είχε αποτανθεί στην αρμόδια Αντιδημαρχία από τον Ιανουάριο 2022 .
Ο αντιδήμαρχος κ. Πετρόπουλος, όταν το θέμα έλαβε μεγάλη δημοσιότητα ΕΠΤΑ μήνες μετά, από τη μητέρα, σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του επικαλούνταν ότι το 2ο Γυμνάσιο, ανήκει στη Νεωτέρων Μνημείων, ότι έχει μπλέξει με τη γραφειοκρατία και το διευθετούν. .. Τα ίδια επικαλέστηκε άκομψα και μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο σε ερώτηση της Ώρα Πατρών, καταγγέλλοντας και υβρίζοντας ακόμα και δημοσιογράφο, μέσα ενημέρωσης και την παράταξή μας…. Το ένα ψέμα διαδεχόταν το άλλο. Η Νεωτέρων Μνημείων τον διέψευσε. Τώρα έρχεται στη δημοσιότητα και έγγραφο του εργολάβου όπου αναφέρει ότι για την “έκδοση άδειας δόμησης απαιτούνται τοπογραφικό διάγραμμα, διάγραμμα δόμησης, Αρχιτεκτονική Μελέτη, καθώς και κατόψεις ορόφων και εξωτερικών χώρων του σχολικού συγκροτήματος”. Συνεχίζει: “σε αναζήτηση που έγινε στο τμήμα κτιριακών υποδομών του Δήμου στην πολεοδομία καθώς και στο σχολικό συγκρότημα διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ΤΊΠΟΤΑ από τα παραπάνω απαιτούμενα δικαιολογητικά”…
ΈΚΘΕΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ.
Ψέμα Πρώτο: Δεν χρειάζεται άδεια από τη Νεωτέρων μνημείων όπως αποφαίνεται και ο εργολάβος.
Ψέμα Δεύτερο: Δεν είχε προχωρήσει σε καμία διαδικασία επί επτά μήνες γιατί διαφορετικά θα είχε μεριμνήσει να υπάρχουν έστω κάποια από τα ανωτέρω.
Ψέμα Τρίτο: Παραπλάνησε και δεσμεύτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έως τις 13 Οκτωβρίου θα έχει εγκατασταθεί και θα έχει λειτουργήσει το ασανσέρ!.
Σε αντίστοιχη ερώτησή μας, απάντησε ότι δεν γνώριζε ότι το προηγούμενο σχολικό έτος 2021-2022 υπήρχε στο καθηγητικό προσωπικό άτομο με ειδικές ανάγκες που έπρεπε να φροντίσει για τις κατασκευές: ράμπες ,w.c., ασανσέρ κ.α.
Κάπου-κάπου κ. Αντιδήμαρχε να λέτε και αλήθεια για να σε πιστεύουν όταν λες ψέματα.
Η παραπάνω αντιμετώπιση δεν είναι μόνο προσβλητική απέναντι στην κοινωνία είναι προπάντων απέναντι στο αναπηρικό κίνημα…
Καλούμε το Δήμαρχο να μη “νίπτει τας χείρας του” ως πόντιος Πιλάτος αλλά να πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα.
Ας ξεκαθαρίσει ο Δήμαρχος πότε θα παραδοθεί το ασανσέρ. Είναι απαράδεκτο να κρατά σε ομηρία και αγωνία άτομα με ειδικές ανάγκες.
“Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας” Βλαδίμηρος Λένιν..
*Επισυνάπτεται το έγγραφο του εργολάβου
** H απάντηση του αντιδημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο στη σχετική ερώτηση της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ .