Την ακόλουθη ερώτηση απέστειλε η παράταξη ο δημοτικός της παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ Γιάννης Τσιμπούκης:

Κ. Πρόεδρε

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 1-11-22 κληθήκαμε να εγκρίνουμε ,σε ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ,τις εργασίες του έργου με τίτλο «Συμπληρωματικά έργα ολοκλήρωσης του Βρεφονηπιακού σταθμού Μανιακίου» προϋπολογισμού 74.400 ευρώ που είχε ανατεθεί από τον κ. Δήμαρχο στις 8-9-22 απ’ ευθείας (χωρίς διαγωνισμό)με έκπτωση 1% και χωρίς ενημέρωση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο αρμόδιος Αντ/χος δεν μπόρεσε να μας δώσει εξηγήσεις  πώς ενάμισι χρόνο μετά την λειτουργία του σταθμού και μάλιστα τον τελευταίο μήνα, έγιναν εργασίες κατασκευής 20 εσωτερικών θυρών, ηλεκτρολογικές εργασίες (χρήση 3 χιλιομέτρων ηλεκτρολογικού καλωδίου) καθώς και εργασίες πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας του χώρου.

Παραταύτα  τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης ενέκριναν τις ανωτέρω εργασίες.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η κατασκευή του έργου προϋπολογισμού 1.158.000 ευρώ ξεκίνησε το 2018 και εν συνεχεία χρειάστηκαν 2 συμπληρωματικές συμβάσεις προϋπολογισμού 580.000 ευρώ για την ολοκλήρωση. Η λειτουργία  δε του σταθμού ξεκίνησε στις 17-5-21

Με δεδομένο ότι το διάστημα Σεπτεμβρίου –Οκτωβρίου δεν έγιναν εργασίες στο σταθμό

                                     Ε ρ ω τ ά τ  α  ι   ο κ. Δήμαρχος:

Πώς είναι δυνατόν οι συνεργάτες του να βεβαιώνουν εργασίες κόστους 74.400 ευρώ για έργο που δεν εκτελέστηκε στο ανωτέρω χρονικό διάστημα.