Ένα χριστουγεννιάτικο μποναμά επιφύλασσε ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης για τους εργαζομένους της κοινωφελούς. Οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς είχαν προσληφθεί με πεντάμηνο πρόγραμμα με συγκεκριμένο ημερομίσθιο το οποίο θα πληρώνονταν από τον ΟΑΕΔ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέτεινε το πρόγραμμα σε οκτάμηνο. Όταν τελείωσε η σχέση εργασίας από το πρόγραμμα με ασφαλιστικά μέτρα που διεκδίκησαν στα δικαστήρια κατάφεραν να πάρουν παράταση λίγους μήνες. Η παράταση που πήραν άλλαξε τη σχέση εργασίας τους και πληρώνονταν από το Δήμο.

Εκτελούσαν τις ίδιες εργασίες με τους άλλους εργαζόμενους που είναι αορίστου χρόνου, επομένως με τη νέα σχέση εργασίας που σύναψαν με το Δήμο δικαιούνται να αμείβονται με τα ίδια χρήματα. Ο Δήμος εξακολουθούσε να τους δίνει λιγότερα χρήματα από το κατώτερο ημερομίσθιο ακολουθώντας τη σύμβαση με τον ΟΑΕΔ η οποία όμως είχε λήξει.

Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στο δικαστήριο και με τη βοήθεια της Ώρας Πατρών και της αντιπολίτευσης δικαιώθηκαν. Η Δημοτική αρχή Πελετίδη άσκησε έφεση κατά της απόφασης συνεπικουρούμενοι και από την μείζονα αντιπολίτευση! Η παράταξή μας έδωσε μάχη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο να μη γίνει έφεση αλλά δυστυχώς μειοψήφησε.

Με αντανακλαστικά που θα ζήλευε κάθε νεοφιλελεύθερος Δήμαρχος ο κ. Πελετίδης, κατέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα για να μην λαμβάνουν οι εργαζόμενοι τον κατώτερο μισθό όπως δικαιούνται και σύμφωνα με την απόφαση που πρωτόδικα τους δικαίωσε έως και το εφετείο.

Συνεχίζει και τους πληρώνει σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα που είχαν με τον ΟΑΕΔ που τα χρήματα είναι λιγότερα από τον κατώτερο μισθό. Έτσι οι εργαζόμενοι καλούνται να κάνουν μαύρα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την σφραγίδα της πολιτικής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Πιο συστημικοί και υπάκουοι δήμαρχοι σε όλη τη χώρα, όπως ο κ. Πελετίδης, δεν θα βρεθούν. Πλήρης υπακοή στις διατάξεις Βορίδη-Θεοδωρικάκου..

Υπενθυμίζουμε, ότι ο κ. Πελετίδης τους υπερασπιζόταν μέχρι και τις εκλογές του 2019 αλλά τους ξέχασε την επόμενη μέρα των εκλογών. Όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν τους είπε ψέματα, τους εξαπάτησε για να τους πάρει τους ψήφους…

Πολιτικός φαρισαϊσμός, πολιτική διπροσωπία.

Παραδίδουμε τον κ. Πελετίδη και τη Λαϊκή Συσπείρωση στην κρίση των πατρινών.