Είναι εμφανές και τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα ότι οκτώ χρόνια η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν ανέπτυξε ένα συγκροτημένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, με έμφαση στην ανακύκλωση, την επανάχρηση και τα πράσινα σημεία.

Αρκείτε κατά αραιά διαστήματα σε πυροτεχνήματα ή κυνήγι μαγισσών για να δικαιολογήσει την απραξία της και το τέλμα που έχει οδηγήσει την πόλη.

Η ανακύκλωση σε άλλες πόλεις έχει ποσοστά 30-35% της ανάκτησης, τα απορρίμματα τα μετατρέπουν σε λίπασμα ή πέλλετ με τους δήμους να έχουν πολλαπλά οφέλη στο ενεργειακό κόστος. Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον δήμοι σε όλη τη χώρα εκμεταλλεύονται πόρους προγραμμάτων που τους καθιστούν πρωτοπόρους.

Στις 19/7/21 η δημοτική αρχή έθεσε ως έκτακτο θέμα τη δημιουργία πράσινου σημείου, με μια εισήγηση που έστειλε ηλεκτρονικά πέντε λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Η συνεδριάση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω Covid-19. Παρουσίασε την εισήγηση ως τυπική και ότι έπρεπε να υπερψηφιστεί για να μη χαθούν τα χρήματα. Το παραπλανητικό της εισήγησης ήταν η αρχική τοποθέτηση του πράσινου σημείου στη θέση Παλιουργιά και όχι στη θέση Χαραλαμποπούλου που ήταν η πραγματική. Σε μια προσφιλή τακτική τους, διασκέδασε τις αιτιάσεις και τα ερωτήματα και δεσμεύτηκαν, ότι θα επαναφέρουν το θέμα προς συζήτηση δίνοντας δε την εντύπωση ότι συμφωνούσαν σε αυτό οι κάτοικοι της Παραλίας.

Το θέμα πήρε δημοσιότητα με τους κατοίκους της Παραλίας να τονίζουν την υποβάθμιση και εγκατάλειψη της περιοχής, αφού συγκεντρώνει όλα τα λύματα της πόλης στον βιολογικό καθαρισμό. Οι κάτοικοι ανέφεραν την έλλειψη ουσιώδους διαβούλευσης με τη δημοτική αρχή και κλήθηκαν να δεχτούν μια ειλημμένη απόφαση για το πράσινο σημείο. Επίσης το Τοπικό Συμβούλιο Παραλίας με πλειοψηφία και οι κάτοικοι μέσω γενικής συνέλευσης δεν αποδέχονται την συγκεκριμένη χωροθέτηση του πράσινου σημείου. Σε συνάντηση ενημέρωσης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκε από την πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου, όπου συμμετείχε η παράταξή μας Ώρα Πατρών, αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα με συλλογή υπογραφών σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.