Την Παρασκευή 18/11 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας. Η επιλογή της ημέρας Παρασκευής, αντί του συμφωνημένου στο δημοτικό συμβούλιο Τετάρτης, αλλά και εργάσιμης ώρας (15:30, αντί του συνηθισμένου μετά τις 17:00) να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση ήταν αφενός ώστε να μην υπάρχει η αναμενόμενη προσέλευση των κατοίκων της παραλίας και γονέων του ΕΕΕΚ,  αφετέρου μεσολαβούσε το Σαββατοκύριακο ώστε η δημοσιότητα, η  φθορά και οι κραδασμοί της Δημοτικής αρχής να ελαχιστοποιηθούν και τα θέματα να βρεθούν εκτός επικαιρότητας.

Η ανάκληση της απόφασης για τη χωροθέτηση Κεντρικού Πράσινου Σημείου στην Παραλία, υπερψηφίστηκε με 27 ψήφους έναντι 19 με την εμπεριστατωμένη εισήγηση εκ μέρους της αντιπολίτευσης από τον Νίκο Τζάνακο.

Απεδείχθη, η εξαπάτηση εκ μέρους της δημοτικής αρχής, που υφάρπαξε την στήριξη της αντιπολίτευσης σε θέμα που είχε βάλει ως κατεπείγον και προ ημερήσιας διάταξης πριν ένα χρόνο.
Η παράταξή μας ανέδειξε για άλλη μία φορά ότι οι νότιες συνοικίες είναι παραμελημένες, από τη δημοτική αρχή. Η Παραλία έχει επιφορτιστεί το βιολογικό καθαρισμό χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη ( αποχέτευση). Οι πλατείες και τα αθλητικά κέντρα είναι αφημένα στην τύχη τους, ο ποταμός της Παναγίτσας, αλλά και άλλα σημεία έχουν μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων. Όπως έχουμε ήδη τονίσει και άλλες φορές οι νότιες συνοικίες είναι λησμονημένες για τη δημοτική αρχή. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ώρας Πατρών κατέστησαν σαφές, ότι η διαχείριση των απορριμμάτων χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο επίτευξης στόχων και όχι ανορθόδοξες πολιτικές που εξαπατούν τους δημότες. (η τοποθέτηση: https://youtu.be/PQC4Hlxf4KY )

Ακόμα συζητήθηκε το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αχαΐας. Εισηγητής ήταν ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος. (η εισήγηση: https://youtu.be/5mP0xu0XVBU )
Μετά από επισκέψεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο ΕΕΕΚ και τη συλλογή υπογραφών καταγράφηκε η αγωνία μαθητών, γονέων, διδασκόντων, εκπροσώπων συλλογικοτήτων ΑμεΑ και της εκπαίδευσης, ότι άμεσα πρέπει να αποδοθεί ο πρώτος όροφος και η δημοτική αρχή να λύσει σειρά προβλημάτων που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι για ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και οκτώ χρόνια για το εργαστήριο, η δημοτική αρχή είχε αδιαφορήσει πλήρως.

Στο θέμα της εξαγοράς μελετών του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού ιδεών με τίτλο για το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και αποτέφρωσης οστών, ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει ποιος χρησιμοποιεί το οικόπεδο που προορίζεται για  αποτεφρωτήριο, έχοντας μέσα μπάζα και ζώα. Απείρου κάλλους στιγμή ήταν όταν ο Πρόεδρος του σώματος κ. Μελάς, ανέφερε: «τα ζώα είναι δικά μου και ότι τα αρμέγω ο ίδιος και δίνω το γάλα στον ΚΟΔΗΠ» θέλοντας να συγκαλύψει τον εργολάβο. Τίθεται το ερώτημα σε ποιον δίνει τα χρήματα ο εργολάβος που χρησιμοποιεί τον εν λόγω χώρο; Είναι ξέφραγο αμπέλι η δημοτική περιουσία της Πάτρας; Η δημοτική αρχή της Πάτρας ξεπέρασε τα όρια της αυτογελοιοποίησης.

Τέλος σε ερώτηση του επικεφαλής μας εάν υπάρχει πλαίσιο διεκδίκησης από τη δημοτική αρχή για την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην πόλη και αν θα επιδιώξει συνάντηση ο δήμαρχος, ή πορεία και αντι-συγκέντρωση όπως είχε κάνει το 2017 με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα ο κ. Πελετίδης απάντησε «υπάρχει πλαίσιο διεκδίκησης» και “μάσησε” άλλη μία φορά τα λόγια του για τον τρόπο που θα το διεκδικήσει.  https://youtu.be/I7zyoTXHk7c