Με τα αδιέξοδα της καιροσκοπικής πολιτικής της βρίσκεται αντιμέτωπη η δημοτική αρχή.
Στην συνέντευξή του στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Πετρόπουλος ξεκίνησε τη συζήτηση αφορίζοντας τη μητέρα που ζήτησε τα αυτονόητα και στοιχειώδη για το παιδί της με κινητικά προβλήματα για την φοίτησή του στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών.

«Είναι ψευδές, τερατώδη ψέματα, απέχει παρασάγγας από την αλήθεια, υπάρχει σκοπιμότητα» μονολογούσε μέσα στον πανικό του για την μητέρα που απευθύνθηκε εδώ και εννέα μήνες στην Αντιδημαρχία Παιδείας προκειμένου να δημιουργήσουν τις υποδομές με όσα ο νόμος ορίζει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στο σχολείο.

Αφού πέρασαν εννέα μήνες αδράνειας, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίας πρόσβασης για τον μαθητή, η μητέρα ως μέτρο πίεσης αναγκάστηκε να δώσει δημοσιότητα στο θέμα. Για ποιο λόγο θα έδινε δημοσιότητα αν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες με την έναρξη του σχολικού έτους να απέχει λίγες μέρες;

Η δημοτική αρχή σε δεινή θέση για άλλη μια φορά μετά την δημοσιότητα του ζητήματος, την επόμενη μέρα διαβεβαίωναν ότι ΟΛΑ θα γίνουν στο 2ο Γυμνάσιο έως την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Στη συνέχεια εφηύραν τη γραφειοκρατία, ότι το κτίριο είναι διατηρητέο μνημείο και μια σειρά άλλων φθηνών επιχειρημάτων για να δικαιολογήσουν την απραξία τους.

Ο Αντιδήμαρχος σε κάθε του εμφάνιση σε μέσα επικοινωνίας, αφού λιβάνισε τα γένια της Δημοτικής Αρχής αυτάρεσκα, είπε ότι όλα βαίνουν καλώς. Έφτασε ακόμα και στο σημείο να κάνει λόγο για σκοπιμότητα και ότι η μητέρα μπορεί να καθοδηγείται από τον επικεφαλής της παράταξής μας κατονομάζοντάς τον κιόλας δημοσίως.

Ποια μητέρα θα δημοσιοποιούσε τα προβλήματα του παιδιού και της οικογένειάς για οποιαδήποτε σκοπιμότητα ή μικροσυμφέρον;

«Το ορκίζομαι στην τιμή μου και στο Θεό μου που πιστεύω πολύ, ότι δεν μου είπε τίποτα τέτοιο, ότι ήταν τρομερά επιθετικός και μου είπε ότι αυτά κοστίζουν» καταγγέλλει η μητέρα τον κ. Αντιδήμαρχο. Βέβαια τις προηγούμενες ημέρες τις ίδιες καταγγελίες είχαμε και από το Σύλλογο γονέων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ.

Δεν μπορεί όλο το σύμπαν να συνωμοτεί κατά της δημοτικής αρχής.
Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή, αφού ζητήσει ταπεινά συγνώμη από τη μητέρα και τους γονείς να δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αναπηρικό κίνημα ώστε να αποδείξουμε ότι το δικαίωμα στην γνώση το έχουν ΟΛΟΙ.
*Στο ακόλουθο link η συνέντευξη της μητέρας
https://www.facebook.com/100063705726751/videos/445627957590694/