Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με παρουσία εκατοντάδων εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας το άγχος ήταν φανερό, η ένταση και η νευρικότητα της δημοτικής αρχής για να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα.
Η αντιπολίτευση στήριζε αυτούσιο  το αίτημα των εργαζομένων που ήταν, 
1. Να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα στον Πειραιά και
2. έως την απόφαση να παραμείνουν στις εργασίες τους.
3. Επίσης να παραστεί ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών της δημοτικής αρχής για να στηρίξει το αίτημα παραμονής στη θέση τους.
όπως τους και τους στήριζε πάγια και διαχρονικά. 
Αντιθέτως η δημοτική αρχή  σε δύσκολη θέση, στήριξε μεν τα δύο πρώτα αιτήματα αλλά όχι το πιο βασικό, το τρίτο.
Βασικό επιχείρημα για τη θετική έκβαση της απόφασης είναι, ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι ο εργοδότης Δήμος Πατρέων διαθέτει τα χρήματα για την πληρωμή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό οφείλει να στηρίξει στη δικάσιμο, όποιος εκπροσωπήσει το Δήμο. Αυτό το γνώριζε η δημοτική αρχή γιατί το 2019 υπήρξε διακοπή στην αντίστοιχη συνεδρίαση του δικαστηρίου προκειμένου να προσέλθει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να συνομολογήσει τα παραπάνω.
Τους εργαζόμενους περιέπαιξε η δημοτική αρχή το 2019 με την υπόσχεση μονιμοποίησης, τους έστελνε όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για κατάληψη.
Την επομένη των εκλογών όπως ήταν φυσικό τους ξέχασε. Οι εργαζόμενοι έκαναν επανειλημμένες καταλήψεις στα γραφεία του Δήμου, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις έως την Αθήνα, ήρθαν σε δημοτικά συμβούλια, κατήγγειλαν τον κ. Πελετίδη ως “ψεύτη που τους εξαπάτησε”. Όπως λέει ο λαός, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Ο Δήμαρχος βρίσκεται σε αποδρομή, έβρισε πολιτικά κόμματα, συμπεριφέρθηκε με μειωτικούς χαρακτηρισμούς απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους. Στη συνέχεια έδωσε εντολή στους συνεργάτες τους να δολοφονήσουν χαρακτήρες…
Οι Αντιδήμαρχοι στο ίδιο επίπεδο του δημάρχου, επιτέθηκαν φραστικά σε δημοσιογράφους, στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο, μιλούσαν απαξιωτικά και κόσμησαν τη συζήτηση (λέτε βλακείες, φύγετε από εδώ μέσα κ.α.). Παράλληλα είχε στηθεί εξέδρα κάθε φορά που ακουγόταν διαφορετική άποψη. Από τη γραμματεία του Δημάρχου έως τη δημοσιογράφο αποδοκίμαζαν τη διαφορετική άποψη.
Ο Στάλιν προφανώς έτριβε τα χέρια του, ενώ το πνεύμα του Γκαίμπελς παρακολουθούσε αυτάρεσκα τη συνεδρίαση.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου που υποτίθεται είναι όλων των Πατρινών αντί να ενημερώνουν και προβάλουν το έργο της Δημοτικής αρχής ανάρτησαν φωτογραφία του επικεφαλής της Ώρας Πατρών να συνομιλεί με τον κ. Νικολόπουλο και τίτλο “ακροδεξιά και ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά”.
Η δημοτική αρχή προχώρησε σε:
-Στοχοποίηση του αντίπαλου με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του χωρίς ηθικούς φραγμούς.
– Απαξίωση των προσώπων που δεν ταιριάζουν με την ιδεολογία του κόμματος.
-Το μίσος για τη διαφορετική αντίληψη, γνώριμο στοιχείο σε ακροδεξιούς ή ακραία συντηρητικούς κύκλους.
Υπερίσχυσε όμως, η πρόταση της αντιπολίτευσης.
Σε ερώτηση του επικεφαλής μας, εάν θα παραστεί ο Δήμαρχος στο δικαστήριο υπέρ των εργαζομένων, όπως είναι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η απάντηση ήταν: «θα το κρίνει».
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος  δεν υλοποίησε προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και στο Δικαστήριο κατέθεσε την προσωπική του άποψη.
Άλλη μία φορά αποδεικνύουν ότι είναι υποκριτές, δίγλωσσοι και επικίνδυνοι.
Αρκετά κοροϊδέψατε και μοιράσατε φρούδες υποσχέσεις κ. Πελετίδη, η κλεψύδρα δείχνει τέλος χρόνου, είστε σε αποδρομή….