Ο τυχοδιωκτισμός, η προχειρότητα και η επιπολαιότητα χαρακτηρίζει την πολιτική της δημοτικής αρχής σε σχέση με τα θέματα της ανακύκλωσης και των πράσινων σημείων.
Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2015 η δημοτική αρχή υποσχόταν ότι έπειτα από πέντε χρόνια η ανακύκλωση θα έχει φτάσει στο 50%, ότι Ξερόλακα θα είχε οριστικά κλείσει και το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων θα ήταν βρίσκονταν σε λειτουργία.
Αν προχωρήσουμε σε έναν απολογισμό επτά χρόνια μετά, θα δούμε ότι τίποτα από αυτά δεν έχει υλοποιηθεί, παρά μόνο οι υποσχέσεις που ήταν και είναι δωρεάν και κυρίως χωρίς κόστος.
Η ανακύκλωση παραμένει στο 3,5% από 7% που παρέλαβε, η Ξερόλακα εξακολουθεί να λειτουργεί και μάλιστα με νέο κύτταρο (το είχε καταψηφίσει το 2012 η Λαϊκή συσπείρωση), το εργοστάσιο απορριμμάτων είναι ακόμα στα σχέδια…..
Πράσινα σημεία άγνωστες λέξεις για τη δημοτική αρχή.
Πριν δύο χρόνια σε ημερίδα της Ώρας Πατρών, υποδείξαμε και καταθέσαμε τα συμπεράσματα δήμων που έχουν προχωρήσει την ανακύκλωση. Το Χαλάνδρι, η Παλλήνη, τα Βριλήσσια  με ποσοστά ανακύκλωσης στο 30%-35%, από τα τηγανέλαια παράγουν βιοκαύσιμα, από τα οργανικά απόβλητα λίπασμα (κομπόστ)  και από τα κλαδέματα πέλλετ και τα εκμεταλλεύονται . Παράλληλα, έχουν ενταχθεί σε Ευρωπαϊκά προγράμματα ανακύκλωσης που τα αξιοποιούν επαρκώς με ξεχωριστές γραμμές ανακύκλωσης. Η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη δεν αξιοποίησε τίποτα από αυτά,  συνέχισε να κρύβεται πίσω από τα φουστάνια των ευθυνών της κεντρικής εξουσίας….
Πώς γίνεται όμως αλήθεια με το ίδιο πολιτικό καθεστώς και στις ίδιες οικονομικές συνθήκες στη χώρα, άλλοι Δήμοι να προχωρούν με ταχύτατα βήματα, να υλοποιούν προγράμματα και να είναι πρωτοπόροι;
Η δημοτική αρχή θέλησε να αιφνιδιάσει το Δημοτικό συμβούλιο, παραπλάνησε το σώμα όταν στις 19 Ιούλιου του 2021 έφερε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγον, χωρίς τεκμηριωμένη εισήγηση για τη δημιουργία Πράσινου σημείου στη θέση Παλιουργιά Παραλίας Πατρών.
Όταν ο αντιδήμαρχος ρωτήθηκε από την Ώρα Πατρών για το κατεπείγον του θέματος, πώς επιλέχθηκε η Παραλία και αν έχουν ερωτηθεί οι κάτοικοι, απάντησε ότι είναι ένα τυπικό θέμα για να πάρουμε τα χρήματα από την Περιφέρεια και θα το ξανασυζητήσουμε, αυτή ήταν η υπόσχεση, παραθέτουμε δε και το σύνδεσμο της συνεδρίασης.
Υφάρπαξε τότε τον ψήφο όλης της παριστάμενης αντιπολίτευσης που καλόπιστα εμπιστεύτηκε το Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.
Δεν είχε προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους κατοίκους όπως προβλέπεται, τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, δεν συζητήθηκε στην Επιτροπή Διαβούλευσης που την ψήφισε μόλις φέτος,  από ανάγκη η δημοτική αρχή αλλά χωρίς να την ενεργοποιεί για ουσιαστική συμβολή στα θέματα της πόλης .
Ούτε καν το τοπικό συμβούλιο της Παραλίας δεν είχε ερωτηθεί που όταν αντελήφθη το θέμα, καταψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής.
Με κατεργαριές και πονηράδες προσπαθεί να ασκήσει πολιτική για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα ο κ. Πελετίδης.
Παράλληλα ενώ είχε αναφερθεί ότι έχει στο σχεδιασμό τέσσερα Πράσινα σημεία δεν τα υποδεικνύει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθούν αυτή την τυχοδιωκτική πολιτική:
1. Η θέση τους για το τρένο ήταν περιμετρική διέλευση που στη συνέχεια άλλαξε για υπογειοποίηση.
2. Καταψήφιζαν την επέκταση του βιολογικού για να τον επεκτείνουν οι ίδιοι.
3. Έχτισαν τα αντλιοστάσια στα Βραχναίικα πάνω στο κύμα.
4. Το αποτεφρωτήριο έχει βαλτώσει γιατί κάποιος τους τράβηξε το αυτί.
5. Απαιτούσαν φοιτητική εστία στους χώρους του παλιού Τελωνείου (κτίριο Λιμένος), τώρα προτείνουν να γκρεμιστεί.
Σε ένα είναι πρωταθλητές! Στην ευκαιριακή πολιτική και στις απευθείας αναθέσεις, που ενώ τις καταγγέλλουν σε όλη την Ελλάδα, στην Πάτρα τις έχουν κάνει σημαία.
Την ανεπάρκεια σας και την προχειρότητα σας, δεν θα την πληρώσει η πόλη κ. Πελετίδη!
Η Ώρα Πατρών με συναίσθηση ευθύνης και ευαισθησίας στα θέματα της ανακύκλωσης και των Πράσινων σημείων σας καλεί να ξεκινήσουν από μηδενική βάση οι διαδικασίες διαβούλευσης και για τα τέσσερα σημεία, με ένα τοπικό σχέδιο διαχείρισης επιστημονικά ολοκληρωμένο, ιεραρχημένο στις ανάγκες της πόλης και με σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.