Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Σε ανακοίνωση η δημοτική παράταξη αναφέρει:

Αν και οι μέρες που διανύουμε ενδείκνυνται για ανταλλαγή αισιόδοξων μηνυμάτων και ευχών για την εορταστική περίοδο, όταν το θέμα αφορά ζωές και ιδιαίτερα παιδιών, δεν μπορεί να κωφεύεις και να σιωπάς.
Η παράταξή μας, Ώρα Πατρών άλλωστε δεν χαρακτηρίζεται από στρουθοκαμηλισμό.

Τις προηγούμενες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας επίσημο έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδος από όπου αποδεικνύεται ότι το 80% των σχολείων που ελέγχθηκαν δεν πληρούν τους όρους πυρασφάλειας, ενώ ήδη σε έξι από αυτά έχουν καταλογιστεί τα πρώτα πρόστιμα.

Το θέμα από μόνο του είναι πολύ σοβαρό.

Το προηγούμενο διάστημα και σε ανύποπτο χρόνο η δημοτική αρχή απαντούσε καθησυχαστικά μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο, ότι όλα βαίνουν ομαλά και ότι έχει πάρει όλα τα μέτρα ώστε να μην βρεθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο κ. Πελετίδης σε προηγούμενες δηλώσεις του άλλωστε ήταν σκληρά επικριτικός σχετικά με το ατύχημα που έγινε στις Σέρρες θρηνώντας ένα μικρό παιδί, ένα μαθητή. Αποτελεί υπόδειγμα υποκρισίας και θράσους να κατηγορείς άλλους χωρίς ωστόσο να έχεις λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τα σχολεία της περιοχής σου που κατά το νόμο είσαι υπεύθυνος. Αποδοκίμασε σκληρά ότι γίνονταν εργασίες σε ώρα μαθημάτων, όταν την ίδια τακτική, εφάρμοσαν πραγματοποιώντας εργασίες για την τοποθέτηση ασανσέρ στο 2ο Γυμνάσιο εν ώρα μαθημάτων, αλλά και άλλων οικοδομικών εργασιών, όπως είναι γνωστό, σε σχολεία της πόλης.

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Πετρόπουλου δεν πείθουν πλέον κανέναν, γιατί με τους ίδιους παραπλανητικούς ισχυρισμούς επί έξι μήνες περιέπαιζε τους γονείς αλλά και τους πατρινούς για την τοποθέτηση του ασανσέρ στο 2ο Γυμνάσιο.

Δύο χρόνια λιμνάζουν τα χρήματα που έχει εγκρίνει η πολιτεία και ο Δήμος δεν τα αξιοποιεί. Για άλλη μία φορά το ρίχνουν….. στη γραφειοκρατία αλλά με την ίδια γραφειοκρατία άλλοι Δήμοι που έχουν την πολιτική βούληση έχουν αξιοποιήσει τα χρήματα.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος πληρούν τα προαπαιτούμενα της πυρασφάλειας οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι παιδικοί μας σταθμοί ή είναι στο έλεος του Θεού;

Υπάρχει η ενδεδειγμένη πυρασφάλεια στα ΚΔΑΠ, στην Στέγη Αστέγων, κακοποιημένων γυναικών και στα ΚΑΠΗ μας; Αλλά και συνολικά στις εγκαταστάσεις του Δήμου Πατρέων;

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να απαντήσει στα ερωτήματα μας, επίσημα και με στοιχεία. Να αναλάβει προσωπικά ο ίδιος το θέμα και να μην προσπαθεί να συγκαλύψει τον Αντιδήμαρχο με τις ελλειμματικές, έως εγκληματικές παραλείψεις γιατί μιλάμε για ζωές….Μιλάμε πρωτίστως για παιδιά..