ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ απ τα ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

Κινηματογραφική αίθουσα, εικόνες, σπουδαίες ομιλίες, λαμπερές παρουσιάσεις και ανακοίνωση συνεργασιών αποτέλεσαν το μείγμα της εκδήλωσης που σύμφωνα με τους 224 συμμετέχοντες ήταν εντελώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ(!) με τις μέχρι σήμερα εκδηλώσεις στον κλάδο.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο κ. Χρήστος Δ. Κατσάνος Christos D. Katsanos, Υπεύθυνος του Branding Office της COMPO EXPERT Ελλάς ο οποίος και ήταν ο Συντονιστής της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον κ. Παναγιώτη Χαμακιώτη Panos Chamakiotis, Regional Director EMEA του COMPO EXPERT Group, ο οποίος αναφέρθηκε στην τεράστια αλλαγή που συμβαίνει παγκόσμια στην Γεωργία καθώς συνδέεται όλο και περισσότερο με τη Διατροφή αλλά ταυτόχρονα και με την Ορθολογική χρήση του Περιβάλλοντος. Αναφέρθηκε διεξοδικά πως η εταιρεία ανταποκρίνεται στις αλλαγές αυτές μέσω του Keys My Crops InterCultural Project Keys My Crops, μέρος του οποίου αποτελούν τα Προγράμματα που εκτελεί ο Ελληνικός Οργανισμός.

Κλείνοντας την εισήγησή του καλωσόρισε στη σκηνή τον κ. Άρη Κεφαλογιάννη Aris Kefalogiannis, Ιδρυτή και Αντιπρόεδρο του Gaea Products S.A. Group.

Ο κ. Κεφαλογιάννης με ένα μεστό λόγο, παρουσίασε μέσω μιας κινηματογραφικής ταινίας αλλά και καλαίσθητων βίντεο τόσο την GAEA Products όσο και τις τάσεις της αγοράς, συνδέοντάς τις προκλήσεις που μπορούν να ανταποκριθούν τα τελικά προϊόντα που παράγονται από τα Προγράμματα της COMPO EXPERT Ελλάς.

Κατόπιν μέσω ενός ξεχωριστού format (βίντεο & συνεντεύξεις) παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των 10 Προγραμμάτων απ όλη την Ελλάδα, που βοηθούν την COMPO EXPERT Hellas να προσεγγίσει την απόφαση που λήφθηκε πριν από 3 χρόνια για μετακίνηση του Οργανισμού απ τον κλάδο του Λιπάσματος σ΄αυτόν της Αλυσίδας του Τροφίμου. Τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν ήταν Μανταρίνι (Θεσπρωτία), Μήλο (Αγιά), Αχλάδι (Τύρναβος), Σιτηρά (Λάρισα), Κριθάρι (Ξάνθη), Αμπέλι/Οίνος (Μαντινεία), Ελληνικός Πιστοποιημένος Σπόρος (Κιλκίς), Βαμβάκι (Αλεξάνδρεια) , Ρύζι (Χαλκηδόνα) και Special Crops (Κάλαμος).

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα εντυπωσιακό βίντεο, αναφορά στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης American Farm School και το Perrotis College και κατόπιν οι κκ. Ευάγγελος Βέργος και Παναγιωτης Χαμακιώτης ανακοίνωσαν επίσημα την Υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών καθώς και την ένταξη του κ. Χαμακιώτη ως Visiting Professor στο Perrotis College.

Με το πέρας της εκδήλωσης (μετά από 2 ώρες περίπου) ακολούθησε μπουφές στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι και δόθηκε χώρος για networking στους συμμετέχοντες .

Στα αξιοσημείωτα ήταν ο οίνος της εκδήλωσης – ΤΟΜΗ – προερχόταν από το οινοποιείο ΤΡΟΥΠΗ Troupis Winery που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Αμπελιού /Οίνου.

ΥΓ. Ετοιμάζεται αναλυτικό φωτορεπορτάζ 
και κατόπιν οι κκ. Ευάγγελος Βέργος και Παναγιώτης Χαμακιώτης ανακοίνωσαν επίσημα την Υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών καθώς και την ένταξη του κ. Χαμακιώτη ως Visiting Professor στο Perrotis College.