Επίσημη πρώτη παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του κ. Παναγιώτη Χαμακιώτη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στην αίθουσα “Σταύρος Τορνές” του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο λιμάνι.

Στο video-ρεπορταζ που ακολουθεί δείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη του Π. Χαμακιώτη στο FONH.GR

 

Το FONH στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του βιβλίου 

THE F.O.O.D.: The Future Of Obvious Disruption

Με ένα δυναμικό πάνελ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γιώργο Γεωργαντά.

κ.Χαμακιωτης CEO της COMPO EXPERT διαφωτισε το κοινό αναφορικά με το περιεχόμενο του νέου του βιβλίου. Πριν 4 χρόνια στην AGROTICA το 2018, είχε παρουσιάσει στην ίδια αίθουσα το πρώτο του βιβλίο πάλι στην Θεσσαλονίκη. 

“To πρώτο μου βιβλίο, είχε τίτλο The Challenges of Modern Agriculture , όπου καταγράφηκαν οι προτάσεις πάνω στις προκλήσεις της σύγχρονης Γεωργίας, στις χώρες που έχω την τιμή να είμαι υπεύθυνος, στον Οργανισμό παγκόσμιας εμβέλειας COMPO EXPERT GROUP, ως επικεφαλής των περιοχών της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Επίσης, μεταφέροντας επιλεκτικά -αυτή τη φορά- επιτυχημένα παραδείγματα άλλων χωρών, αγγίζει τα επιχειρηματικά μοντέλα που -κατά τη γνώμη μου- θα πρέπει να επικρατήσουν, με άξονες, την εξωστρέφεια, την καινοτομία, την ηθική, τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν και πρέπει να καλωσορίσουμε, τη γνώση και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται να αποκτηθεί, ώστε να αναπτυχθεί αειφόρα ο αγροτικός τομέας της Ελλάδας και να αναγνωριστεί η μεγάλη σημασία και συνεισφορά του αγροτικού επαγγέλματος.

Το βιβλίο αποτελεί μία από τις δράσεις του The F.O.O.D. Project, μιας πλατφόρμας που έχω την τιμή να ηγούμαι και έχει να κάνει με το διάλογο όλων των εμπλεκομένων, πάνω στα προαναφερθέντα θέματα”, εξήγησε ο κ.Χαμακιωτης.

Το παρόν επίσης στο πάνελ έδωσαν ο Δρ. Jeff Lansdale, Πρόεδρος της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, Ο κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος Φορέα Πιστοποιήσεων TUV HELLAS (TUB NORD) AE, ο κ.Γιάννης Πανάγος, Εκδότης Εφημερίδας AGRENDA. Και η κα Έφη Λαζαρίδου. Διευθύνουσα Σύμβουλο Νέας Γεωργίας/Νέας Γενιάς, Generation Ag Greece Stavros Niarchos Foundation. Συντονισε με επιτυχία την εκδήλωση ο Χρήστος Κατσάνος όπως και το 2018.

Ο ίδιος ο κ Χαμακιωτης χαιρέτησε έναν προς έναν τους επισκέπτες της εκδήλωσης τόσο κατά την προσέλευση, όσο και μετά την παρουσίαση του βιβλιου. Ο “Στρατηγός” της COMPO EXPERT είναι χαρακτηριστικό ότι εμφανίστηκε πιο απλός από ποτέ αλλά ρεαλιστικός και πιο σοφός!

Ακολούθησε μπουφές με φαγητό για τους προσκεκλημένους σε καλό κλίμα.

Πηγή: www.fonh.gr