Πιθανότατα εντός της ημέρας θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα δείξουν από ποιο μικρόβιο έχουν προσβληθεί

Δέκα εννέα είναι τα παιδιά που νοσηλεύονται από χθες σε νοσοκομεία της Πάτρα με συμπτώματα σαλμονέλας.

Όπως έγραψε το pelop.gr από το βράδυ της Πέμπτης, αρχικά 7 παιδιά προσήλθαν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, αλλά όσο περνούσαν οι ώρες εμφανίστηκαν συμπτώματα δηλητηρίασης σε ακόμα περισσότερα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, τα νοσηλευόμενα παιδιά έχουν φτάσει τον αριθμό 19, εκ των οποίων τα 17 βρίσκονται στο Καραμανδάνειο και δύο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Τα παιδιά διακομίστηκαν στην Πάτρα από τη Ναύπακτο όπου φέρεται να υπέστησαν την μικροβιακή λοίμωξη σε παιδικό σταθμό. Δύο περιπτώσεις παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα, αλλά η κατάστασή τους όμως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το μικρόβιο που πρόσβαλλε τους μικρούς μαθητές.

Ήδη από τις αρμόδιες Αρχές της Αιτωλιακαρνανίας είναι σε εξέλιξη έρευνα στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό προκειμένου από τον έλεγχο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της εκδήλωσης των συμπτωμάτων στα παιδιά.

Πηγή: pelop.gr